Hlavně se nevracet zpátky, zní z úst hokejistů Kladna. Boj o extraligu chtějí rozhodnout v Chomutově

Hokejisté Kladna se v pondělí můžou zachránit v extralize. V baráži o účast v nejvyšší soutěži vedou nad Jihlavou 3:1 na zápasy. Dukla ale ještě sérii nezdává, a to i přesto, že naposledy podlehla Kladnu doma vysoko 2:7.

Tento článek je více než rok starý.

Chomutov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Kubík

Nejlepší střelec baráže, kladenský Adam Kubík | Zdroj: Profimedia

Hokejisté Kladna v baráži vedou nad Jihlavou 3:1 na zápasy a v pondělí mohou přidat rozhodující výhru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se kladenští hokejisté chystají na další zápas proti Jihlavě

„Není to první zápas v play-off, který jsme prohráli, takže je jedno, jestli prohrajete 1:0 nebo 7:2. Do dalšího zápasu jdeme vyhrát a snad se nám to povede,“ věří útočník Dukly Filip Helt.

Stěžejní pro Jihlavu je to, že bude moci chytat ruský gólman Maxim Žukov, který byl v posledním duelu za bodnutí holí vyloučen na 5 minut plus do konce utkání.

„Hodně dlouho jsem to nezažil, jestli teda vůbec. Max měl asi nějakej zkrat, píchnul ho. K hokeji ale prostě patří emoce,“ popisuje rozhodující okamžik čtvrtého barážového duel obránce Jihlavy Vlastimil Bilčík.

Disciplinární komise Českého hokeje další trest Maximu Žukovovi neudělila, a tak může největší hvězda Dukly do branky i v pondělí. I proto se Rytíři stále musí mít v baráži na pozoru.

„Každý zápas je jiný a může se stát cokoliv. Potřebujeme, abychom se nevraceli zpátky a ukončili to v Chomutově, takže to je náš jediný cíl,“ říká nejlepší střelec baráže Adam Kubík.

Sil bude mít jeho tým rozhodně více než soupeř z Vysočiny. Ten má totiž za sebou celé play-off. K únavě se přidávají i zranění, nejistý je start kapitána Josefa Skořepy.

„Hrozně těžké to je, síly už ubývají, hrajeme to na málo lidí a teď odpadl i Skořepa. Děláme, co můžeme, a třeba ještě vyhrajeme. Nemáme co ztratit a pojedeme tam s tím, že chceme vyhrát další zápas a buď se to povede, nebo ne,“ nedělá si příliš hlavu s možným koncem sezony jihlavský Bilčík.

Kladno bude stejně jako v celé baráži i v pátém duelu favoritem. Nejen kvůli kvalitě kádru i fyzickým silám, ale hlavně kvůli domácímu prostředí v chomutovském azylu, kde vyhrálo oba barážové duely.

„Je super, že budeme hrát doma. Musíme to urvat co nejdřív, protože abychom sem ještě jeli, to nikdo z nás nechce,“ říká obránce rytířů Marek Beránek. Pátý barážový duel začíná  v Chomutově v 18 hodin.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme