Hokejová Plzeň hlásí změny v realizačním týmu, kádr přebírají Baďouček a Říha mladší

Hokejisty Plzně povedou jako hlavní trenéři Václav Baďouček a Miloš Říha mladší. Jejich asistentem bude sportovní manažer Tomáš Vlasák. Devětapadesátiletý Baďouček a o dvacet let mladší Říha nahradili Ladislava Čiháka, s nímž vedení klubu po skončení extraligové sezony neprodloužilo smlouvu. Spolu s Čihákem skončil i asistent Jiří Hanzlík.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Nabídku od Tomáše Vlasáka jsem dostal bezprostředně po skončení naší sezony s Vrchlabím, takže ještě na cestě domů ze Vsetína. Sice pro mě byla překvapením, ale rozhodl jsem se velice rychle. Jsem Plzeňák, proto mě obrovsky oslovila a byl jsem jí nesmírně potěšen. Během pondělního dopoledne jsme si zatelefonovali ohledně složení celého realizačního týmu a dohoda byla velice rychlá,“ řekl klubovému webu Baďouček, který vedl Vrchlabí poslední tři roky a loni s ním postoupil do první ligy.

Hokejisté Olomouce i Hradce Králové vyhráli třetí zápasy a slaví postup do čtvrtfinále play off

Číst článek

„Jednání bylo velice rychlé a z mého pohledu na poslední chvíli, neboť jsem již před nabídkou z Plzně řešil jiné možnosti. Mám velice dobrý pocit z toho, že jsem se takto rozhodl, neboť se mi líbí vize organizace a jak klub dlouhodobě pracuje. Na vysoké úrovni byla i jednání s (generálním manažerem) Martinem Strakou a Tomášem Vlasákem. S Vencou Baďoučkem se navíc hodně dlouho a dobře známe,“ doplnil Říha, který naposledy vedl prvoligovou Slavii Praha.

Plzeň skončila v uplynulé sezoně po základní části s 91 body z 52 zápasů pátá, ale vypadla v předkole play off s dvanáctou Olomoucí 1:3 na zápasy. Devětatřicetiletý Čihák byl na pozici hlavního kouče Indiánů tři roky, předtím od listopadu 2014 pracoval jako asistent trenéra.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme