Obrovský respekt, každý zápas byl hrozně těžký, shodují se hráči Sparty po postupu do finále extraligy

Ve finále hokejové extraligy nastoupí Třinec proti Spartě. Pražané zvládli semifinálovou sérii s Českými Budějovicemi, porazili je v pátém duelu doma 3:2 a na zápasy 4:1. A dál mohou snít o klubovém titulu po patnácti letech. V šatně tak bylo po zápase co slavit.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Sparty slaví

Hokejisté Sparty slaví | Zdroj: Profimedia

Po šesti letech je Sparta ve finále hokejové extraligy. Pražané porazili v pátém semifinále na domácím ledě České Budějovice a mohou snít o titulu po 15 letech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí postup do finále extraligy hokejisté a trenér pražské Sparty

„Obrovský respekt. Budějovice asi neměly na papíře tak silný tým, ale když to srovnáme s naší sestavou, tak jsme asi měli jednoznačně vyhrát, ale musím říct, že hrály dobře a že jim ani neubývaly síly. Zasloužené třetí místo, oni fakt hráli dobře,“ vysekl poklonu soupeři Filip Chlapík.

„Celá ta série, každý zápas fakt byl hrozně těžký. Budějovice podávaly v letošní sezoně výborné výkony. Hokej, který předváděly ve druhé polovině sezony, tak na to navázaly a byly pro nás urputný soupeř. Pro dnešní utkání je to velice jednoduché hodnocení – nám to uhráli hráči, kteří chodili na oslabení, a gólman,“ navazuje na Chlapíka trenér Josef Jandač.

I když výsledek série vypadá jednoznačně, České Budějovice Spartu potrápily.

Dlouhou sparťanskou sérii bez extraligového titulu sledoval útočník Roman Horák i na dálku, když ještě nehrál českou nejvyšší soutěž.

„I když jsem byl v zahraničí, tak jsem český hokej sledoval. Víme, že čekání je dlouhé, a já věřím tomu, že letos ten kádr na to je, aby se to zlomilo,“ říká Roman Horák, který rozhodujícím gólem poslal Spartu do finále proti Třinci. Série začne v pondělí na ledě Ocelářů, úřadujících mistrů.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme