Sparta, Litvínov i Pardubice odkládají extraligové duely. Týmy jsou kvůli koronaviru v karanténě

Hokejisté Sparty, Litvínova a Pardubic jsou dalšími týmy, které se potýkají s nákazou koronavirem a musejí do karantény. Za poslední týden se počet takových klubů rozrostl na šest. Jejich zástupci o rozhodnutí hygienických stanic informovali na svých webech. Podezření na onemocení covid-19 se navíc objevilo i v týmu Vítkovic, klub proto s předstihem odložil plánované páteční utkání. V úterý se odehraje jen jeden zápas 43. kola nejvyšší soutěže, v programu zůstal pouze souboj Komety Brno a Liberce. Zastavení ligy prozatím její vedení nezvažuje.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 16:17 18. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Josef Jandač a hokejisté Sparty

Trenér Josef Jandač a hokejisté Sparty | Zdroj: Profimedia

„Žádný návrh na případné přerušení soutěže dosud nepadl. Vedení extraligy i samotné kluby mají zájem pokračovat. Vedení soutěže s kluby denně komunikuje. Naopak 'zdravé' kluby se obrací na extraligu s žádostmi o vyplnění toho volna, které jim vzniklo odložením zápasů, utkáními s dalšími soupeři, co nejsou v karanténě a jež nemají ještě odehraná. Panuje oboustranná snaha odehrát pokud možno co nejvíce utkání základní části,“ řekl v úterý tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Během minulého týdne se nákaza nemocí covid-19 objevila postupně v Českých Budějovicích, Mladé Boleslavi a právě ve Zlíně. Již začátkem roku bojoval s koronavirem i obhájce titulu a aktuálně vedoucí tým soutěže Třinec.

Po všech odkladech se úterní program 43. extraligového kola zúžil na pouhé dva zápasy. Shodně od 18 hodin se utkají Brno s Libercem a Pardubice s Olomoucí.

Kádr Sparty poznamenala v uplynulých dvou vystoupeních v pátek proti Hradci Králové (4:1) a v neděli na ledě Liberce (3:4) rozsáhlá viróza. Několik hráčů nemohlo ze zdravotních důvodů do zápasu naskočit. V prvním z těchto duelů scházel ze stejných důvodů i kouč Josef Jandač. I proto hráči absolvovali po sobotních PCR testech v pondělí další vyšetření a testy napodruhé odhalily pozitivní případy.

„Je to pro nás samozřejmě komplikace, se kterou se ale musíme vypořádat. Jsme v permanentním kontaktu s Hygienickou stanicí hlavního města Prahy, se kterou řešíme další postup. S Karlovými Vary a Zlínem budeme hledat náhradní termíny pro odehrání zápasů,“ uvedl sportovní ředitel klubu Petr Ton.

Upravená pravidla

Již před startem ročníku upravilo vedení extraligy pravidla pro případy, že by nemoc covid-19 zasáhla do programu a utkání se musela odkládat. Zápas může být odložen maximálně o 30 dnů. V případě, že by se to nepodařilo, může nové termíny zápasů stanovit ředitel soutěže Josef Řezníček nebo sportovně-technická komise hokejového svazu.

Mužstva, která chtějí postoupit do play-off, musejí odehrát alespoň 50 procent utkání. V případě, že některý z týmů nesehraje plný počet zápasů, do tabulky se mu započítá počet bodů podle průměrného zisku. Alespoň polovinu základní části čítající 60 kol už odehrály všechny kluby.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme