Hokejisté Sparty úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů prohráli, doma podlehli švédskému Rögle 2:5

Hokejisté Sparty prohráli v prvním čtvrtfinále play off Ligy mistrů s Rögle 2:5 a výrazně se tak snížily jejich šance na postup do semifinále. O branky Pražanů se postarali Erik Thorell a Radek Jeřábek. Na výhře aktuálně druhého týmu švédské ligy se třemi body za gól a dvě asistence podílel obránce Lucas Ekestahl Jonsson. Odveta se hraje na severu Evropy za týden.

Praha (Aktualizováno: 21:45 7. 12. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva William Wallinder z Rögle BK a Jan Buchtele ze Sparty Praha

Zleva William Wallinder z Rögle BK a Jan Buchtele ze Sparty Praha | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Pražanům se ideálně vydařil vstup do utkání, již po 71 sekundách hry otevřel skóre Thorell, který dorazil Horákovu střelu. Více ze hry měli následně hosté, jejich aktivitu ale zastavily dvě přesilovky Sparty.

Je to takové zvláštní se radovat, říká po postupu Sparty do čtvrtfinále Ligy mistrů gólman Machovský

Číst článek

Ani jednu z nich ale domácí nevyužili. V 15. minutě byl blízko druhé branky Chlapík, po samostatné akci však Clanga nepřekonal. V závěru první třetiny byl ale vyloučen Polášek a v čase 19:55 hosté dokázali vyrovnat. Machovského překonal z dorážky Bristedt.

Do druhé části vstoupili náporem Seveřané a přetavili jej ve vedení. V 26. minutě se prosadil střelou od modré čáry Sund, o 29 sekund později navíc našel mezeru nad ramenem Machovského nejproduktivnější hráč Rögle Tambellini.

Až poté začali útočit i sparťané. Ve 32. minutě dotlačil puk za záda devatenáctiletého švédského gólmana Buchtele, rakouští rozhodčí však jeho branku neuznali. Ve 37. minutě domácí přece jen snížili, když se po Sobotkově přihrávce prosadil Jeřábek.

Pražanům se však opět nevydařil závěr třetiny, v čase 39:31 vrátil finalistovi minulé sezony play off švédské ligy dvoubrankový náskok Johannesson.

Pražané se snažili opět snížit, ve 46. minutě ale hosty přiblížil postupu do semifinále Ekestahl Jonsson. Následně sice Švédové nevyužili dvě přesilové hry, zápas ale bezpečně dovedli do vítězného konce. Rögle si tak připsalo osmou výhru v devátém zápase v LM, Sparta potřetí prohrála. Vždy ji přehrály týmy ze Švédska.

Úvodní utkání čtvrtfinále play off hokejové Ligy mistrů:

HC Sparta Praha - Rögle BK 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. E. Thorell (Horák, Řepík), 37. R. Jeřábek (Sobotka, Buchtele) - 20. Bristedt (Ekestahl Jonsson, Tambellini), 26. Sund (Kelleher), 27. Tambellini (Ekestahl Jonsson, Gélinas), 40. Johannesson (Ferguson, Everberg), 46. Ekestahl Jonsson (Larsson, Gélinas). Rozhodčí: Ofner, Sternat (oba Rak.) - Hynek, Ondráček (oba ČR). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme