Sparta hrála s Hradcem podruhé během 12 dnů. Podle trenérů se z výhry radoval vždy ten horší tým

Během dvanácti dnů proti sobě hokejisté Sparty a Hradce Králové v Praze odehráli hned dva extraligové zápasy. Každý měl jiného vítěze a paradoxně se radoval vždy tým, který podle trenérů nebyl lepší.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči HC Mountfield Hradec Králové

Radost hráčů Hradce Králové | Zdroj: ČTK

„Myslím, že jsme hráli lépe než v prvním vzájemném zápase, kdy jsme se dvakrát trefili z dálky od modré. Ale jinak nás v tom úvodním utkání sezóny dokázal Hradec dostat pod tlak. Tentokrát jsme sice hráli lépe, ale nedali jsme tolik gólů,“ řekl německý trenér Sparty Uwe Krupp na tiskové konferenci po první domácí porážce hokejistů Sparty v této extraligové sezóně.

Hokejisté Hradce Králové porazili pražskou Spartu, v prodloužení o výhře rozhodl Pavlík

Číst článek

V předehrávce 27. kola Pražané podlehli Hradci Králové 1:2 v prodloužení. Přitom o necelé dva týdny dříve stejného soupeře porazili 4:0.

„První zápas jsme hráli lépe, Spartu jsme dostali daleko více pod tlak. Rozjezd jsme měli pomalejší, možná jsme měli k soupeři až přehnaný respekt. Ve třetí třetině jsme ale stupňovali tlak, měli jsme lepší pohyb a podařilo se nám dát gól,“ potvrdil i hradecký asistent trenéra Petr Svoboda, že v této sezóně ve vzájemných soubojích zatím nevítězí lepší tým.

„Zápas měl podobný průběh, ale bohužel jsme dali jen jeden gól, zatímco minulý zápas nám tam spadly čtyři a oni nedali. Největší rozdíl byla produktivita,“ snažil se najít rozdíl mezi oběma zápasy proti Hradci Králové útočník Sparty Petr Vrána.

„Řekli jsme si, že chceme dát gól, chtěli jsme se ponaučit z chyb a málem jsme to zvládli,“ prohlásil útočník Radovan Pavlík, který gólem v prodloužení zařídil Hradci Králové na ledě Sparty čtvrté extraligové vítězství v řadě.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme