Novou šéfkou hokejové Sparty je Snopková Haberová, sportovním ředitelem Petr Ton

Novou generální ředitelkou hokejové Sparty Praha je Barbora Snopková Haberová. Na pozici sportovního ředitele nastupuje bývalý hráč Sparty a reprezentace Petr Ton. Řekl to Ondřej Pechar, mediální zástupce investiční skupiny Kaprain finančníka Karla Pražáka, která klub v úterý koupila od Petra Břízy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novou generální ředitelkou hokejové Sparty Praha je Barbora Snopková Haberová. Na pozici sportovního ředitele nastupuje bývalý hráč Sparty a reprezentace Petr Ton.

Novou generální ředitelkou hokejové Sparty Praha je Barbora Snopková Haberová. Na pozici sportovního ředitele nastupuje bývalý hráč Sparty a reprezentace Petr Ton. | Zdroj: ČTK

„S Petrem Tonem máme jasně rozdělené role. Mým úkolem je postarat se o manažerské vedení klubu, jeho hladký chod a další rozvoj. Petrovi přitom chci zajistit nejlepší možné podmínky pro jeho práci. Na Petrovi bude co nejdřívější zlepšení a stabilizace výkonnosti A týmu a rozvoj mládežnického hokeje,“ uvedla Snopková Haberová. Podle ní je jisté, že klub bude i nadále hrát v O2 areně.

Hokejová Sparta Praha má nového majitele. Od Petra Břízy koupila klub investiční skupina

Číst článek

Ton by rád těsněji propojil juniorské kategorie s hlavním mužstvem. „Do své funkce nastupuji s jediným cílem. Lidé by se v příštích sezonách neměli ptát, kterých šest týmů jde rovnou do play off. Mělo by být jasné, že je to Sparta a pět dalších,“ prohlásil Ton.

K tomu vede jen jedna cesta. Ve spolupráci s trenérem (Uwe) Kruppem musíme vybudovat silný kádr postavený na zkušených osobnostech a mladých talentovaných hráčích, které jsme si vychovali v mládežnických kategoriích," dodal bývalý kanonýr, který střídá Michala Broše, kterému končí smlouva.

Spolupracovnice Davida Ratha

Snopková Haberová je právnička a manažerka se zkušenostmi z nejužšího vedení České pošty nebo nadačních fondů. Byla také členkou kabinetu někdejšího středočeského hejtmana Davida Ratha, který je nepravomocně odsouzen za korupci.

Pochází z ryze hokejové rodiny. Jejím dědečkem je legenda plzeňského hokeje Zdeněk Haber, otcem dlouholetý extraligový rozhodčí Ivo Haber a manželem bývalý obránce Jan Snopek, který získal titul s Pardubicemi a nyní působí jako kondiční trenér extraligové Plzně.

Na dva dny ve vedení pošty. Nový ředitel jmenoval a záhy odvolal Rathovu bývalou spolupracovnici

Číst článek

Petr Ton je s 293 vstřelenými góly nejlepším střelcem v historii Sparty. V letech 2005 a 2006 s týmem získal extraligový titul, třikrát se také stal nejlepším střelcem soutěže. Působil také na Kladně, v Brně a ve Finsku.

Sparta je s osmi tituly čtvrtým nejúspěšnějším týmem v historii českého hokeje. V posledních letech se jí ale nedaří. Extraligu vyhrála naposledy v roce 2007, v uplynulé sezoně vypadla v předkole play off s Vítkovicemi.

Bývalý reprezentační brankář Bříza vlastnil Spartu od roku 2016, kdy ji koupil od Sportovního holdingu Praha spojeného s kontroverzním podnikatelem Petrem Speychalem. V klubu zastával funkci předsedy představenstva. Po prodeji Spartu opustil.

Skupinu Kaprain založil v roce 2013 Pražák, který předtím pracoval jako investiční manažer pro nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme