Hokejisté Sparty přejeli Kladno 4:0, gólman Kořenář si připsal první nulu před rekordní kulisou

Hokejisté Sparty porazili ve 36. kole extraligy Kladno 4:0 a i potřetí v sezoně proti Rytířům naplno bodovali. Premiérové čisté konto udržel před rekordní návštěvou sezony 14 292 diváků Josef Kořenář, tři kanadské body za gól a dvě asistence si připsal Erik Thorell.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 36. kola hokejové extraligy: HC Sparta Praha - Rytíři Kladno, 8. ledna 2023, Praha. Hráči sparty se radují z gólu

Utkání 36. kola hokejové extraligy: HC Sparta Praha - Rytíři Kladno, 8. ledna 2023, Praha. Hráči sparty se radují z gólu | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Sparta nastoupila do čtvrtého domácího zápasu za sebou bez útočníka Tomáška, naopak do sestavy se poprvé od 2. října vrátil Kaše.

Jágr v extralize opět bodoval, hokejisté Kladna ale padli na ledě Komety Brno v prodloužení

Číst článek

Úvod utkání moc šancí nenabídl a s minimem střel si poradili brankáři Kořenář a Bow. Více práce měl Kanaďan ve službách Rytířů, který také inkasoval jako první. Pražané se prosadili hned v první přesilové hře, kdy se přesně trefil Erik Thorell.

Na přelomu první a druhé třetiny hosté přežili druhé oslabení a poté mohli sami v přesilovce vyrovnat. Kořenáře ale výrazněji neohrozili. Sparta si postupně vypracovala herní převahu, druhý gól ale přidat nedokázala. Bow chytal spolehlivě.

Ve 35. minutě se po Zikmundově akci dostal do slibné pozice Melka, Kořenář si s jeho pokusem poradil. Nejblíže gólu byli sparťané v další početní výhodě, Řepík ale nastřelil jen brankovou konstrukci a proti Kousalovi se vyznamenal Bow.

Po 62 sekundách třetí části ale najel do otevřené obrany Kladna obránce Jandus, prostřelil Bowa a přiblížil Spartu k výhře. Vzápětí mohl snížit Plekanec, jenže dopadl stejně jako Řepík z brejku na druhé straně.

Středočeši se museli začít více tlačit do útoku a příležitostí domácích přibývalo. Ve 45. minutě mohl zvýšit Safin, ale dočkal se až o dvě minuty později, když si před brankou našel vlastní zblokovanou střelu.

V 58. minutě si kuriózní první gól v dresu Sparty připsal Kousal, kterého při power play fauloval Plekanec a útočník, jenž v týdnu přišel do Prahy z Mladé Boleslavi, tak nemohl zakončit.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme