Zemětřesení ve Spartě. Vedení hokejového klubu odvolalo trenéra Uweho Kruppa

Vedení hokejové Sparty ukončilo spolupráci s trenéry Uwe Kruppem a Jaroslavem Nedvědem. Jejich kompetence dočasně přebírá Petr Ton a Jaroslav Hlinka. Jméno nového trenéra by mělo být známé v nejbližších dnech. Extraligový celek o tom informoval na svých oficiálních stránkách.

Praha (Aktualizováno: 15:11 30. 1. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uwe Krupp

Uwe Krupp | Zdroj: Profimedia

Sparta je extraligové tabulce aktuálně třetí, z posledních šesti zápasů ale získala jen dva body za výhru v prodloužení nad posledními Pardubicemi. Ve středu doma jednoznačně prohrála s vedoucím Libercem 2:6.

Liberec přehrál Spartu a navýšil své vedení v čele Tipsport extraligy na rozdíl osmi bodů

Číst článek

„S blížícím se play-off bylo třeba udělat razantní rozhodnutí s ohledem na klesající výkony týmu, které zůstávaly za naším očekáváním. Kádr jsme před sezonou i v jejím průběhu výrazně posílili. Ač jsme pro zlepšení situace udělali maximum a trenérskému tandemu dali stoprocentní důvěru, tým nadále výsledkově, a především herně stagnoval. S trenéry jsme proto ukončili spolupráci a jejich nástupce představíme v průběhu několika dní,“ uvedla na webu generální manažerka HC Sparta Praha Barbora Snopková Haberová.

Další utkání čeká Spartu v pátek, kdy se představí v Třinci. Proti úřadujícímu mistrovi tým jistě povedou Ton a Hlinka. „Naším úkolem je tým zejména probudit a povzbudit a dodat mu klid před dalšími důležitými zápasy v závěru základní části soutěže. Jsme již v úzkém kontaktu,“ řekl Ton.

Sparta je sedmým klubem, který v této sezoně mění složení realizačního týmu. K podobnému kroku se rozhodlo již vedení Brna, Hradce Králové, Zlína, Vítkovic, Litvínova a Pardubic. Dynamo změnilo trenéry již dvakrát, místo Ladislava Lubiny nastoupil nejprve jeho asistent Radek Bělohlav a později mužstvo převzal Milan Razým.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme