Rozhodl finále Stanley Cupu a teď trénuje Spartu. Uweho Kruppa čeká první sezona v Praze

Má dva metry, česky neumí a má před sebou novou hokejovou štaci. Trenéra hokejové Sparty viděli hráči osobně až před pár týdny. Přitom je Uwe Krupp pro hráče pražského extraligového týmu velkou legendou NHL.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uwe Krupp na lavičce Sparty.

Uwe Krupp na lavičce Sparty. | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

V Coloradu byla už noc, v Česku naopak nad ránem. V červnu 1996 rozhodl Uwe Krupp finále Stanley Cupu. V Česku tehdy utichala euforie po zlatu na mistrovství světa ve Vídni.

Pražské derby v extralize chybí. Sparta a Slavia hrají o titul vládců Prahy v přípravě

Číst článek

V Německu už zapomněli na vyřazení od Čechů a oslavovali svého hrdinu, který dal poslední gól sezony NHL až ve třetím prodloužení.

„Už se mě na to lidi tolik neptají. Už je to opravdu hodně dlouho a jasně. Byl to skvělý moment mojí hráčské kariéry. A shodou okolností je teď v Praze tehdejší generální manažer Colorada, mám s ním sraz,“ říká pro Radiožurnál Uwe Krupp.

Pierre Lacroix byl tehdy ve vedení klubu, a tak může Uwe Krupp přece jen zavzpomínat na rok 1996 v Praze. To kapitán Sparty Petr Vrána musí některým mladším spoluhráčům gól Kruppa ukázat.

„Dívali jsme se na to. Vím, že jsme se o tom bavili a někdo z mladších kluků o tom nevěděl. Když jsme jeli do GaPa, tak jsme se na to dívali v autobuse,“ popisuje sparťanský kapitán.

„Všichni jsme sbírali kartičky, koukali jsme na hokej. Je možné, že mám kartičku i s ním. Abych ale řekl pravdu, moc teď netuším. Mohla by tam někde být,“ myslí s úsměvem Vrána.

Pokud Petr Vrána kartičku nenajde, bude mu stačit se v pátek večer na střídačce otočit za sebe. Právě tam bude stát během prvního zápasu této extraligové sezony Uwe Krupp, trenér Sparty a jedna z největších postav soutěže.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme