Hokejisté Sparty přestříleli v předehrávce Litvínov, gólem a dvěma asistencemi se blýskl Řepík

Hokejisté Sparty porazili v předehrávce 7. kola extraligy Litvínov 6:4 a posunuli se na druhé místo tabulky. Severočeši jsou po čtvrté porážce v řadě dvanáctí. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře domácích podílel kapitán Michal Řepík, dvě branky vstřelil Erik Thorell.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erik Thorell ze Sparty (uprostřed) se raduje z gólu se spoluhráči Davidem Němečkem (vlevo) a Romanem Horákem.

Erik Thorell ze Sparty (uprostřed) se raduje z gólu se spoluhráči Davidem Němečkem (vlevo) a Romanem Horákem. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání a ve 2. minutě se dostali do vedení, když po Buchteleho akci oslavil gólem jubilejní 500. zápas v extralize Forman.

Třinec smazal v Hradci dvougólové manko a po výhře 3:2 se posouvá do čela extraligy

Číst článek

Litvínov se ale z rychle inkasovaného gólu otřepal, vytvořil si tlak a v 5. minutě hosté vyrovnali. Jarůškova střela se odrazila od tyčky k Irvingovi a kanadský obránce si pohotovou dorážkou připsal první branku v sezoně.

Sparta si sice mohla pomoct přesilovkou, ale Havelkův faul nepotrestala. Více práce než Zajíček v litvínovské brance měl domácí Salák, do vedení se ale opět dostali Pražané. A paradoxně v dlouhém oslabení. Chybu v litvínovské rozehrávce potrestal Horák.

Na začátku druhé části Sparta nevyužila dvě početní výhody po faulech Pospíšila a ve 29. minutě toho litovala. Saláka prostřelil Estephan a vyrovnal. Domácím zpět do vedení pomohl Thorell, který předvedl povedenou individuální akci a po vyjetí zpoza branky překonal Zajíčka potřetí.

Ideální šanci vyrovnat měl Zdráhal, ale ve 33. minutě nevyužil trestné střílení, když Salák jeho pokus zlikvidoval. V závěru druhé třetiny Sparta přidala čtvrtý gól, v přesilové hře se prosadil Řepík.

Severočechy vrátil na dostřel také v početní výhodě Kudrna, který předešlých pět sezon oblékal dres Sparty. Domácí ale na jeho branku rychle odpověděli a opět v přesilovce. Jarůškův faul potrestal Thorell, který dal již pátý gól v sezoně.

Střelecký večer v O2 areně ale nekončil. Za domácí se prosadil Doležal, jenž nahradil v druhé formaci Sobotku, který ze zápasu odstoupil. Za hosty kontroval s koncem další početní výhody Pospíšil. Pak už Sparta dovedla čtvrtý domácí zápas v řadě do vítězného konce.

Předehrávka 7. kola hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 6:4 (2:1, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 2. Forman (Buchtele, Vitouch), 20. Horák (Řepík), 32. E. Thorell (Řepík), 40. Řepík (Moravčík, D. Kaše), 48. E. Thorell (M. Jandus), 52. Z. Doležal (D. Kaše) - 5. Irving (Jarůšek, Hrbas), 29. Estephan (Balinskis, Jarůšek), 46. Kudrna (P. Zdráhal), 55. Pospíšil (V. Hubl, Balinskis). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení:1:0. Diváci: 4752.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme