Extraligový Litvínov do nejbližších zápasů nenastoupí, hokejisté musí na testy

Hokejisté Litvínova neodehrají páteční zápas 3. kola extraligy v Liberci ani nedělní domácí duel 4. kola proti Plzni. Důvodem je podezření na nákazu koronavirem, která se projevila u několika hráčů. Oba dva zápasy byly odloženy na neurčito.

Tento článek je více než rok starý.

Litvínov (Aktualizováno: 11:42 25. 9. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„U několik hráčů našeho klubu jsme zaregistrovali zdravotní potíže, a proto jsme z preventivních důvodů kontaktovali krajskou hygienickou stanici,“ uvedl litvínovský klub v tiskové zprávě.

Kluby rozhodly. Hokejová extraliga bude navzdory opatřením pokračovat podle plánu

Číst článek

Všichni hráči i členové realizačního týmu podstoupí v nejbližší době testy na koronavirus a podle jejich výsledků se Severočeši budou řídit pokyny krajské hygienické stanice.

Litvínovští hokejisté hráli naposledy v úterý, kdy po nedělní prohře s Hradcem Králové (2:4) podlehli doma Třinci 3:6. Na kontě tak nemají ani bod. V obou případech se jednalo o předehrávky. Podle původního rozlosování měl tým Vervy zahájit sezonu ve čtvrtek 17. září na ledě Vítkovic a o tři dny později změřit před svými fanoušky síly s Brnem.

Kvůli nákaze covidem-19 v týmech Vítkovic a Brna však byly jen za úvodní dvě kola nové extraligové sezony odloženy čtyři zápasy. Ostravané a Kometa nebudou hrát ani dnešní 3. kolo, nedělní 4. kolo a odložen bude i jejich vzájemný duel 5. kola, plánovaný na úterý 29. září.

Třinečtí nejsou první

Ve čtvrtek bylo zrušeno předehrávané utkání 3. kola mezi Karlovými Vary a pražskou Spartou, neboť několik hráčů a člen realizačního týmu domácí Energie mělo zdravotní potíže. Podstupují testy na covid-19, přičemž klub dnes potvrdil, že odložen na neurčito bude i nedělní zápas v 4. kola v Českých Budějovicích.

V pátečním programu domácí nejvyšší soutěže zůstaly pouze tři zápasy. Zlín přivítá Hradec Králové (1730), Plzeň vyzve Mladou Boleslav (17.30) a Olomouc změří síly s Pardubicemi (18.00).

Nový termín už má duel 4. kola mezi Spartou a Vítkovicemi, který se měl hrát v neděli. Dohrávat se bude v neděli 8. listopadu od 16.00 v pražské O2 areně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme