Hertl prodloužil smlouvu se Sharks o osm let. Palát si připsal asistenci v zápase proti Seattlu

Hokejový útočník Tomáš Hertl bude v NHL i nadále hájit barvy San Jose, kde působí od začátku kariéry v zámoří. S vedením Sharks se osmadvacetiletý pražský rodák dohodl na nové osmileté smlouvě, která mu zajistí celkový příjem 65,1 milionu dolarů (přes 1,45 miliardy korun). V průměru tak bude mít plat přes osm milionů dolarů za sezonu. Ondřej Palát si připsal v NHL po sedmi zápasech bez bodu asistenci a Tampa Bay zvítězila na ledě Seattlu 4:1.

Tento článek je více než rok starý.

San Jose Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl

Hertl se dohodl se San Jose na prodloužení smlouvy o osm let | Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Hertl, jenž se zařadil mezi hlavní lídry týmu, se mohl stát po sezoně nechráněným volným hráčem. Měl by tak možnost vybírat si z nabídek všech klubů. S předstihem ale nakonec ukončil déle trvávající spekulace o možné výměně či odchodu jinam.

Díky novému kontraktu si výrazně polepší. Podle současné dobíhající smlouvy na čtyři roky si vydělal 22,5 milionu dolarů.

Hertl pomohl dvěma góly k výhře San Jose 5:0, Vejmelka 37 zákroky nezabránil prohře Arizony

Číst článek

„Je skvělé podepsat takhle pěknou dlouhou smlouvu a být i nadále součástí Sharks. Je to pro mě čest, ale zároveň dobře vím, co se s tím pojí. Jsem jedním z lídrů a musím dál pracovat na zlepšení. Je to výzva, ale chci vidět, jak se jako tým zlepšujeme každý den a každý rok,“ prohlásil Hertl.

Sedmnáctý hráč draftu 2012 se rozhodl zůstat v Kalifornii i přesto, že se klubu v poslední době příliš nedaří. Sharks, kteří ještě v roce 2016 hráli finále Stanley Cupu, v němž podlehli Pittsburghu 2:4 na zápasy, nepostoupili v uplynulých dvou ročnících do play off.

Nepříliš nadějně to vypadá i v této sezoně. Před poslední čtvrtinou základní části mají na poslední postupovou pozici v Západní konferenci osmibodové manko.

Přes horší výsledky Sharks ale sám Hertl prožívá výbornou sezonu. Za 59 utkání si připsal 48 bodů díky 25 gólům a 23 asistencím. V klubovém bodování je lepší pouze Timo Meier s 58 body. Oba dva hráči jsou zároveň se stejným počtem branek nejlepšími střelci mužstva.

Bodoval jen Palát

Jakub Voráček, který nedohrál před pěti dny utkání po střetu koleno na koleno a vynechal poté jeden zápas, nechyběl v noci na čtvrtek v sestavě Columbusu při výhře 4:1 v Ottawě.

Putinův přítel Ovečkin? ‚Nezajímá mě, co dělají hráči mimo led,‘ hodnotí fanoušek Capitals

Číst článek

Naopak nenastoupil Pavel Zacha, jenž se minule zranil v horní části těla, a bez něj New Jersey prohrálo 3:6 v Calgary.

Palát měl ještě na začátku kalendářního roku velkou formu, když skóroval ve čtyřech zápasech v řadě. Jenže 12. ledna nedohrál v Buffalu a týmu následně chyběl kvůli zranění dva týdny. Od návratu už nedal ani jeden gól v sedmnácti zápasech (0+5).

Palát si připsal v Seattlu bod v úvodu třetí třetiny. Český útočník po průniku Braydena Pointa dorážel puk ve skrumáži společně s Anthonym Cirellim, jenž nakonec zvýšil na 3:1. Výhru zpečetil obránce Victor Hedman, který skóroval v zápase dvakrát a jeho trefa z 29. minuty byla vítězná.

Obhájce titulu ale nezačal na ledě nováčka dobře, už v čase 2:38 se prosadil v přesilové hře Yanni Gourde. Ještě v úvodní části ale vyrovnal Nikita Kučerov.

Pastrňák, který vypálil v předchozích dvou zápasech celkem šestnáctkrát, vyslal v Minnesotě jen jednu střelu a připsal si dva záporné body. Domácí vedli góly Kirilla Kaprizova už v 15. minutě 2:0.

Boston, jemuž scházel elitní centr Patrice Bergeron, na přelomu úvodní a druhé třetiny vyrovnal trefami Craiga Smithe a Brada Marchanda. Zápas rozhodl z dorážky Jordan Greenway v čase 47:56 a po ztrátě Pastrňáka při hře bez gólmana pojistil výhru Ryan Hartman.

NHL

Ottawa - Columbus 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky: 10. Ennis - 16. a 35. Roslovic, 23. Robinson, 60. Kuraly. Střely na branku: 31:39. Diváci: 10 087. Hvězdy zápasu: 1. Roslovic, 2. Merzlikins, 3. Laine (všichni Columbus).

Minnesota - Boston 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)
Branky: 7. a 15. Kaprizov, 48. Greenway, 60. Hartman - 17. C. Smith, 22. Marchand. Střely na branku: 34:26. Diváci: 17 956. Hvězdy zápasu: 1. Kaprizov, 2. Spurgeon, 3. Greenway (všichni Minnesota).

Calgary - New Jersey 6:3 (2:1, 3:1, 1:1)
Branky: 10. B. Ritchie, 19. Mangiapane, 28. Dube, 30. M. Tkachuk, 31. Lucic, 58. J. Gaudreau - 17. Mercer, 26. P.K. Subban, 44. Šarangovič. Střely na branku: 40:33. Diváci: 15 488. Hvězdy zápasu: 1. Dube, 2. C. Tanev, 3. Mangiapane (všichni Calgary).

Seattle - Tampa Bay 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Branky: 3. Gourde - 29. a 55. Hedman, 7. Kučerov, 41. Cirelli (Palát). Střely na branku: 25:39. Diváci: 17 151. Hvězdy zápasu: 1. Stamkos, 2. Vasilevskij, 3. Hedman (všichni Tampa Bay).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme