Hertl vystřelil San Jose postup přes Anaheim, Simon pomohl Pittsburghu k výhře ve Philadelphii

Útočník Tomáš Hertl vstřelil rozhodující gól ve čtvrtém utkání série mezi San Jose a Anaheimem a jeho tým je po hladké výhře 4:0 na zápasy druhým postupujícím do 2. kola play-off NHL. Prosadil se i Dominik Simon, který si ve svém prvním zápase play-off připsal premiérový bod, když jednou asistencí přispěl Pittsburghu k vysokému vítězství 5:0 na ledě Philadelphie a vedení v sérii 3:1 na zápasy. Výhru od postupu jsou i Tampa a Nashville.

Tento článek je více než rok starý.

San Jose, Philadelphia, New Jersey, Denver Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl slaví branku proti Anaheimu.

Tomáš Hertl slaví branku proti Anaheimu. | Foto: Jeff Chiu | Zdroj: AP

Sharks na domácím ledě vedli od 6. minuty, kdy je to vedení poslal Sörensen, Anaheimu se ale chvíli před polovinou třetí třetiny podařilo vyrovnat na 1:1. Rozhodující branku zápasu zařídil v čase 49:09 Tomáš Hertl, který si ve čtvrtém utkání letošního play-off připsal už třetí gól.

Anaheim se na další vyrovnání nezmohl, a tak v play-off podobně jako Los Angeles končí bez jediného vítězství. Útočník Ondřej Kaše, který patřil během sezony k tahounům Ducks, vyšel ve vyřazovacích bojích bodově naprázdno.

Dominik Simon nastoupil při premiéře v play-off po boku Sidneyho Crosbyho a přispěl asistencí k výhře Pittsburghu 5:0 na ledě Philadelphie. Obhájce titulu vyhnal v 29. minutě po třetím gólu z branky Briana Elliotta, ale Michal Neuvirth brzy inkasoval po nečekaném manévru Crosbyho.

Simon nahodil puk od červené čáry na zadní mantinel, kde ho získal lídr Penguins a rychlým obratem našel místo u levé tyče. Překvapený český gólman, který v utkání kryl 11 střel, v té chvíli koukal na opačnou stranu.

Crosby touto akcí přeskočil v čele klubového bodování play-off vlastníka Pittsburghu Maria Lemieuxe. Kanadský útočník má na kontě 173 bodů (62+111) a zároveň vede i produktivitu letošní vyřazovací části s pěti góly a čtyřmi asistencemi. David Pastrňák a Nikita Kučerov mají opačnou bilanci.

Právě Kučerov byl hlavní postavou Tampy Bay při výhře 3:1 na ledě New Jersey. Ruský útočník vstřelil dva góly a na třetí přihrál. Navíc Kučerov ukázal, že umí i přitvrdit, když v závěru první třetiny za stavu 2:1 ostře dohrál Samiho Vatanena. Otřesený obránce New Jersey poté zamířil do šatny a do utkání se už nevrátil.

Nashville vybojoval v Coloradu výhru 3:2, ale ve třetí třetině málem promarnil tříbrankový náskok. Vítěze základní části zachránila při závěrečném náporu domácích tyč.

1. kolo play-off NHL:

Východní konference - 4. zápasy:

New Jersey - Tampa Bay 1:3 (stav série: 1:3), Philadelphia - Pittsburgh 0:5 (stav série: 1:3)

Západní konference - 4. zápasy:

Colorado - Nashville 2:3 (stav série: 1:3), San Jose - Anaheim 2:1 (konečný stav série: 4:0).

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme