Hertla čeká v NHL boj o novou smlouvu. Pomoci mu má mentální kouč, který vedl i Jágra

Dříve pomáhal Jaromíru Jágrovi, teď si o jeho služby říkají mladí hokejisté. Spolupráci s trenérem a psychologem Marianem Jelínkem teď odstartoval Tomáš Hertl. Jeho fyzická příprava jede podle předpokladů, o té mimo led se bude radit.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl během finále play-off NHL

Tomáš Hertl během finále play-off NHL | Zdroj: Reuters

Podle svých slov se cítí po fyzické stránce výborně. Zranění odezněla a nic tak nebrání v jeho stoprocentní přípravě. Psychiku ale hokejista Tomáš Hertl potřebuje posílit, a proto se obrátil na zkušeného trenéra a psychologa Mariana Jelínka. Muže, který dříve pomáhal také Jaromíru Jágrovi. „Každý potřebuje něco, aby se v rozhodujících situacích nepoložil. Snad mi pomůže, abych odehrál nejlepší sezonu,“ věřil v rozhovoru pro Radiožurnál Hertl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Tomáš Hertl bude v příštím ročníku využívat pomoci mentálního kouče Mariana Jelínka

V NHL už za sebou má čtyři sezony, poslední výrazně zkrácenou zraněními. V San Jose brzy začne pátou, po které mu vyprší kontrakt. Příští ročník tak výrazně napoví o výši jeho gáže v následujících letech. Možná proto bude důležité, aby se cítil dobře také po mentální stránce. „Je v něm ohromná energie, kterou musíme přetavit v dobrý výkon,“ uvedl ke spolupráci Jelínek.

Ten bude Hertla nejen motivovat, ale také mu radit, jak hodit za hlavu myšlenky na zranění. Český hokejista na ně má poměrně smůlu. V posledním ročníku stihl pouhých 49 zápasů v základní části. Šest dalších přidal ve vyřazovacích bojích. „Snažím se podobné myšlenky v hlavě zahnat sám. Nechci myslet na zranění, abych měl lepší sebevědomí,“ prozradil Hertl.

Do NHL vletěl jako uragán. Ve své první sezoně pokořil několik rekordů. Stal se nejmladším hráčem od sezony 1987/88, který vstřelil čtyři góly v jednom utkání. Nejlepším ročníkem byl 2015/16, kdy zapsal 46 bodů, což je zatím jeho osobní maximum. Na konci června 2018 mu vyprší dvouletá smlouva v hodnotě 3 milionů dolarů ročně.

František Kuna, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme