Absolutní krádež, zní ze zámoří. Český brankář Dostál předvedl v AHL famózní zákrok lapačkou

Hokejový gólman Lukáš Dostál v zámořské AHL zaujal v noci z pátku na sobotu nádherným zákrokem. Český brankář San Diega Gulls na poslední chvíli vytasil lapačku a pokus McKegga do prázdné branky chytil. Parádní moment baví na sociálních sítích tisíce fanoušků.

San Diego (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soupeři z Bakersfieldu hned v první minutě zápasu rozebrali obranu San Diega a Dostál se ocitl mimo brankoviště.

VIDEO: Český brankář Dostál skóroval přes celé kluziště, zámořskou AHL ohromil i padesáti zákroky

Číst článek

Nakonec ale ještě stihl natáhnout lapačku do prázdné brány a zneškodnit pokus Gregga McKegga z voleje. Rozhodčí se ještě dívali na video, jestli náhodou nebyla lapačka za brankovou čarou, ale nebyla.

Dostála jako by famózní počin v úvodu střetnutí namotivoval. Zapsal si celkem 27 zákroků, na dvě střely však nestačil a San Diego tak podlehlo druhému celku Pacifické divize 0:2.

Moment zápasu ovšem patří Dostálovi. A jak píše oficiální twitterový profil klubu: „Nic lepšího už tento týden neuvidíte.“

A není to poprvé, co český brankář upoutal zraky zámořských fanoušků. V březnu ve stejné soutěži dokonce skóroval přes celé kluziště a ve stejném duelu zaznamenal i padesát zákroků.

Dostál v loňském ročníku debutoval v dresu Anaheimu v NHL. Přesto hraje už druhou sezonu převážně na farmě v San Diegu. Jeho největším úspěchem je bronz z posledního mistrovství světa, kde v národním týmu odchytal jeden zápas.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme