Nestrašil po dvou zápasech končí v Třinci, dohodl se na angažmá s ruským Magnitogorskem

Hokejový útočník Andrej Nestrašil po dvou zápasech opouští extraligový Třinec a bude hrát v Kontinentální lize za Magnitogorsk. S Metallurgem se dohodl osmadvacetiletý bývalý hráč Detroitu a Caroliny na roční smlouvě. Severu hokej.cz to řekl Nestrašilův agent Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Magnitogorsk (Rusko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gól? Andrej Nestrašil chvíli ani nevěděl, že proti Francii skóroval

Andrej Nestrašil v dresu národního týmu. | Foto: TT News Agency/Anders Wiklund | Zdroj: Reuters

„Andrej se netajil přáním vrátit se do Ruska, s vedením Magnitogorsku jsme byli v kontaktu delší dobu. Věc se ovšem neposunula do finální fáze, Nestrašil tedy přešel do Třince. Přičemž součástí dohody s Oceláři bylo, že pokud přijde dobrá nabídka, Andrej může do KHL odejít,“ uvedl Vůjtek.

‚Je vidět, že ještě nejsme velké mužstvo.‘ Dvougólový Jágr po další kladenské výhře šetřil chválou

Číst článek

Nestrašil působil v KHL v uplynulých dvou sezonách v Nižněkamsku a připsal si ve 109 zápasech včetně play off 56 bodů za 19 branek a 37 asistencí. V létě marně čekal na nabídku z NHL a na konci minulého týdne se dohodl na spolupráci s mistrovským Třincem, za který si připsal ve dvou zápasech čtyři body za gól a tři přihrávky.

„V sobotu se představitelé Magnitogorsku ozvali opět a domluvili jsme se, že Andrej podepíše smlouvu do konce sezony. Dneska už je na cestě, odlétá do Ruska, aby se co nejdřív mohl přidat k týmu. Magnitogorsk čeká pondělní zápas v Ufě, pokud nenastanou komplikace, Andrej by měl nastoupit,“ doplnil Vůjtek.

Hokejové Pardubice mění trenéra. Lubina byl po nepřesvědčivých výkonech vedením odvolán

Číst článek

V Třinci měl účastník loňského mistrovství světa v Dánsku původně setrvat do listopadové reprezentační přestávky. „Andrej byl u Ocelářů maximálně spokojený. Co mi říkal, zaujalo ho, jakým způsobem klub funguje. Byl překvapený, jaké jsou v Třinci podmínky k hokeji. Kdyby se neozval Magnitogorsk, velmi rád by pokračoval. Ale KHL pro něj byla od začátku prioritou, o čemž Třinec věděl,“ doplnil Vůjtek.

Magnitogorsk, který už po třech kolech nové sezony propustil českého trenéra Josefa Jandače a tým převzal Ilja Vorobjov, má zatím na kontě ze 14 zápasů jen devět bodů a je ve Východní konferenci poslední. V celé KHL jsou horší jen Jaroslav a Dinamo Riga. V Metallurgu nadále působí asistent trenéra Jiří Kalous. „Pro Andreje je to velká šance. Magnitogorsk od něj očekává přínos do ofenzivy a produktivitu. Jde o top tým, který má pořád velký potenciál,“ dodal Vůjtek.

Odchovanec pražské Slavie Nestrašil odehrál v letech 2014 až 2017 v NHL 128 zápasů s bilancí 17 branek a 31 asistencí. Jeho působení v elitní zámořské lize narušila zlomenina obratle v roce 2016. Předtím v roce 2013 vybojoval s detroitskou farmou Grand Rapids Griffins v AHL Calderův pohár.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme