Čeští hokejisté podlehli domácímu Rusku 3:4 po nájezdech. Na Channel One Cupu poprvé prohráli

Čeští hokejisté neprodloužili vítěznou sérii čtyř zápasů od začátku sezony. Na Channel One Cupu v Moskvě prohráli s domácím Ruskem 3:4 po samostatných nájezdech, přestože se jim během utkání podařilo otočit stav z 0:2 na 3:2.

Moskva (Aktualizováno: 16:00 14. 12. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česko proti Rusku na Channel One Cupu

Česko proti Rusku na Channel One Cupu | Foto: Maxim Shemetov | Zdroj: Reuters

Sborná si vypracovala v úvodní třetině dvoubrankový náskok, když se prosadili Andrej Kuzmenko a Michail Grigorenko. Jenže ve druhé části zajistili hostům vyrovnání Lukáš Sedlák a Tomáš Filippi. Obrat dokonal Hynek Zohorna, ale Igor Ožiganov opět srovnal.

Český tým vedený kapitánem Martinem Zaťovičem pak ale stejně jako v duelu o bronz na květnovém mistrovství světa v Bratislavě nezvládl nájezdy. Z pěti pokusů neuspěli hosté ani jednou, brankáře Šimona Hrubce překonal Vladimir E. Tkačov.

„Kluci předvedli, že mužstvo je zdravé a chce vyhrávat. Otáčet zápas s domácím Ruskem, které vedlo 2:0 bylo hodně těžké a nám se to podařilo. Mohu kvitovat, že i když děláme chyby, tak hlad po vítězství tam pořád je,“ řekl po zápase Radiožurnálu trenér reprezentace Říha.

Poslední vystoupení na druhém podniku série Euro Hockey Tour čeká svěřence kouče Miloše Říhy v neděli, kdy se od 12 hodin SEČ utkají se Švédskem.

Rusko - ČR 4:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Kuzmenko (Ljamkin), 18. Grigorenko (Šipačov, Vojnov), 49. Ožiganov (Vladimir E. Tkačov), rozhodující sam. nájezd Vladimir E. Tkačov - 22. Sedlák (Jaškin, Krejčík), 36. Filippi (Zaťovič, Sekáč), 48. H. Zohorna (R. Zohorna, Klok). Rozhodčí: Heikkinen, Vikman (oba Fin.) - Berseňov, Judin (oba Rus.). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 11.699.

Zápas, ve kterém jsme zvládli otočit z 0:2 na 3:2, nakonec ovládli domácí, kteří byli úspěšnější v nájezdech.
#narodnitym #jakoelv #RUSvCZE 🇷🇺🆚🇨🇿

15:45 – 14. 12. 2019

3 38

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme