Dobrý vstup pro to, aby se z mistrovství přivezla placka, říká po výhře nad Finskem útočník Gulaš

Stoprocentní na prvním turnaji a ten druhý také rozehráli dobře. Další výhru si může v této sezoně odškrtnout trenér hokejové reprezentace Miloš Říha. Počítáme-li soutěžní zápasy, tak čtvrtou. Turnaj Channel One Cup totiž český tým začal v Plzni vítězstvím nad Finskem 4:3 v prodloužení. A plzeňské publikum výkon reprezentace náležitě ocenilo.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Gulaš se dočká reprezentační premiéry na velké akci

Milan Gulaš se dočká reprezentační premiéry na velké akci | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Největší aplaus sklidil právě domácí útočník Milan Gulaš, který se asistencí podílel na prodloužení vítězné série národního týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká hokejová reprezentace vyhrála nad Finskem 4:3 v prodloužení. Více v příspěvku Františka Kuny

„Předvedený výkon je důležitý. Všichni se utvrdíme v tom, že nastolená práce funguje. Už i mistrovství světa bylo kousek od medaile. Věřím, že to stále mrzí hodně kluků a určitě i vedení. Máme dobrý vstup do toho, aby byla úspěšná příprava na šampionát, a aby se z něj konečně přivezla placka,“ řekl Radiožurnálu nejproduktivnější hráč extraligy Gulaš.

Třiatřicetiletý útočník si toho, že národní tým od začátku sezony vítězí, cení. I když Češi nakonec ztratili vedení a místo tří bodů mají v uvozovkách jen dva, může mluvit trenér Miloš Říha třeba i takhle po výhře nad Finskem.

„Finové jsou mistři světa a silným mužstvem, což předvedli v dotažení zápasu. Začali rychle bruslit, povedli se jim rychlé kombinace. My nemůžeme říkat, že jim dáme 5:1 nebo 6:1, takové mužstvo dnes v Euro Hockey Tour není. Měli jsme zápas ustát a rozhodnout,“ myslí si reprezentační kouč.

Čeští hokejisté odletí na zbylé dva zápasy Channel One Cupu do Moskvy v pátek. V ruské metropoli sehrají utkání s domácím výběrem a Švédům.

František Kuna, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme