Hokejová reprezentace zůstává v přípravě bez porážky, na Českých hrách zdolala Finsko

Čeští hokejisté porazili ve svém úvodním utkání na Českých hrách v Praze Finsko 2:1 a vyhráli i sedmý zápas v přípravě na mistrovství světa. Seveřané ještě po 37 minutách vedli zásluhou gólu Axela Rindella, před druhou přestávkou však vyrovnal obránce Libor Šulák a obrat dokonal ve 49. minutě útočník Matěj Stránský.

Praha (Aktualizováno: 22:46 12. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté se radují z gólu

Čeští hokejisté se radují z gólu | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

V pořadí seriálu Euro Hockey Tour, který turnajová generálka na mistrovství světa v Lotyšsku uzavře, se svěřenci kouče Filipa Pešána posunuli za suverénní Rusy na druhé místo před Švédy. Právě výběr Tre kronor bude ve čtvrtek od 20 hodin druhým soupeřem českého týmu v O2 areně.

Hronek se Zadinou mají za sebou strastiplnou cestu z Detroitu, s národním týmem už trénovali

Číst článek

Zatímco finský brankář Säteri se za úvodní dějství zapotil a měl hned 15 zákroků, Will zaznamenal pouze tři. Seveřané přesto vedli. Tomáškův výpad ze strany po oboustranně opatrném začátku gólem neskončil, ale v osmé minutě zamířil Rindellův pokus s přispěním bránícího Špačka za záda bezmocného Willa.

Ve 12. minutě hráli Češi první početní výhodu, právě Špaček během ní trefil pod koleno Lindbohma, který v bolestech vypomáhal jen ztěžka spoluhráčům, Finové přesto těžké chvilky přestáli. Ubránili následně i českou přesilovku pět na tři dlouhou 22 sekund.

Vitáskův prohřešek po 68 sekundách druhé části znamenal první přesilovku pro Finy, stav se však nezměnil. Ve 26. minutě zakončil zblízka neúspěšně Tomášek. Před polovinou zápasu pálil z dobré pozice Matěj Stránský, pokus nejlepšího extraligového střelce sezony na lapačku však vykryl Säteri.

Ve 33. minutě Turunen zakončil bekhendem, Will s velkým štěstím vytěsnil puk mimo branku. Držení Pakarinena pak nabídlo českému mužstvu další přesilovku. Lencovu teč ještě Finové přečkali, následovala však Šulákova bomba, jež sice skončila na levé tyčce, ale od Säteriho se puk odrazil do branky a bylo vyrovnáno.

Brzy mohl vrátit Finům vedení Savinainen, český tým však přestál jeho bekhendové nahození bez úhony. Kotouč skončil těsně vedle pravé tyčky.

Úvodní minuty třetí části přinesly hned několik příležitostí Finů, skvělý Will však zachraňoval okénka v české defenzivě a udržel vyrovnaný stav. Na druhé straně byl blízko úspěchu Sekáč. Ve 49. minutě tečoval Stránský Vitáskovo nahození a Češi vedli.

Chvilku poté Innala minul z dorážky odkrytou branku. Finové měli v 56. minutě přesilovku, na vyrovnání však už nedosáhli ani v závěrečné hře bez gólmana.

České hokejové hry v Praze, turnaj Euro Hockey Tour:

ČR - Finsko 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Šulák (M. Špaček), 49. M. Stránský (Vitásek, M. Špaček) - 8. Rindell. Rozhodčí: Hradil, Pražák – Lederer, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0.

Sestava ČR:
Will - Moravčík, Šulák, Ščotka, Vitásek, Jordán, D. Musil, Galvas - Blümel, T. Zohorna, H. Zohorna - Radil, R. Hanzl, Sekáč - M. Stránský, M. Špaček, Lenc - Smejkal, A. Musil, Tomášek - Červený. Trenéři: Filip Pešán, Martin Straka a Jaroslav Špaček.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme