Těžko budeme hráče na úrovni národního týmu učit zakončovat, litoval Pešán špatné produktivity

V každém zápase Karjala Cupu měl chytat za národní tým jiný brankář. Jenomže prohra 2:4 s Finskem to u hokejové reprezentace změnila. Střídání gólmanů totiž přišlo v průběhu utkání. A není se čemu divit, Miroslav Svoboda dostal v první třetině tři góly z pěti střel a místo něj šel do brankoviště od druhé třetiny Štepán Lukeš.

Tento článek je více než rok starý.

Helsinky Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání Česko - Finsko

Utkání Česko - Finsko | Foto: AP/Markku Ulander | Zdroj: ČTK

„Trpěl jsem i za něj, takový zápas asi zažil každý gólman. Úplně vím, jak se cítil, vůbec mu to nezávidím,“ litoval svého předchůdce v brance Štěpán Lukeš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté podlehli na turnaji Karjala i domácím Finům. Více v příspěvku Františka Kuny

Ze střídačky se v první třetině díval třeba i na to, jak statistika střel byla v jednu chvíli 15:3 pro český tým, ale na góly 3:0 pro Finy. Tak to bylo i po první třetině.

„Říkali jsme hráčům, aby neměnili hru, kterou hrajou, protože ta fungovala. Hráči pracovali dál a výsledkem bylo snížení na 2:3 po dvou třetinách,“ mluvil trenér Filip Pešán o tom, co se dělo v šatně mezi první a druhou třetinou.

Statistika střel ukazuje jasně, že českému týmu chyběla znovu produktivita.

‚Zkusil jsem to a povedlo se.‘ Šestnáctiletý Mičkov překonal ‚florbalovým‘ zakončením Ovečkinův rekord

Číst článek

„Těžko budeme hráče na úrovni národního týmu učit zakončovat, to už je trochu pozdě. Většinu gólů, které dáme, si musíme velmi těžce vypracovat. Naopak my soupeři nabídli velmi laciné góly, podobně jako v zápase se Švédskem,“ dodal Pešán.

Hokejové reprezentace zakončí Karjala Cup utkáním proti Rusům, kteří na turnaji zatím také dvakrát prohráli. Hrát se začne v Hartwall Areně už půl hodiny po poledni.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme