Můj nejtěžší, ale nejzábavnější zápas, hodnotil prohru s juniory Kanady hokejový brankář Suchánek

Čeští hokejisté do 20 let na mistrovství světa poprvé nebodovali. Favorizovanou domácí Kanadu sice potrápili, ale nakonec prohráli 1:5. Přitom dokázali vstřelit úvodní gól zápasu. „Od chvíle, kdy zapli, byl znát výkonostní rozdíl. Byli výborní na puku a s jejich rychlostí a intenzitou jsme měli celý zápas problém,“ vysvětlil v rozhovoru pro Radiožurnál reprezentační trenér Radim Rulík.

Tento článek je více než rok starý.

Edmonton Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mason McTavish dává první gól Kanady a srovnává skóre

Mason McTavish dává první gól Kanady a srovnává skóre | Foto: Jason Franson | Zdroj: AP/ČTK

„Asi všichni víme, že Kanada je úplně jinde než my. Hned ze začátku jsme šli na pět minut do oslabení. Ale povedlo se nám skórovat, vedli jsme 1:0. Trochu nás to nakoplo, ale pak to přišlo. Na úrovni Kanady nejsme, byli jednoznačně lepším týmem,“ přiznal útočník hokejové dvacítky Matyáš Šapovaliv.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy na utkání české hokejové dvacítky proti domácí Kanadě

O jednogólový náskok, který na začátku v oslabení zařídil Martin Ryšavý, národní tým přišel v závěru první třetiny. 

„Od chvíle, kdy zapnuli, byl znát výkonnostní rozdíl. Byli výborní na puku a s jejich rychlostí a intenzitou jsme měli celý zápas problém. Ztráceli jsme kotouče, které normálně proti jiným soupeřům neztrácíme, protože jsme byli pod tlakem,“ vysvětlil reprezentační trenér Radim Rulík.

Česká dvacítka poprvé na mistrovství světa nebodovala. Především díky brankáři Tomáši Suchánkovi ale nakonec čeští junioři inkasovali „jen“ pětkrát.

„Bylo spoustu střel, takže jsem se do toho rychle dostal. Fakt jsem si to užíval každou minutou, protože proti nám stály budoucí hvězdy NHL. Byl to nejtěžší a asi nejzábavnější zápas, který jsem kdy hrál,“ přiznal český gólman.

Nakonec si připsal 52 zákroků a vysloužil si chválu trenéra Radima Rulíka: „Byl to náš nejlepší hráč. Kdyby takový zápas zahrálo 18 hráčů z 20, tak jsme bojovali o jiný výsledek. To se bohužel úplně nepodařilo, ale gólman byl skvělý.“

V posledním utkání základní skupiny čeká české juniory Lotyšsko. K jistotě čtvrtfinále potřebuje národní tým v noci na pondělí získat alespoň bod. Postup může už před tím české dvacítce zajistit Finsko, proti Slovensku ale musí bodovat. 

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme