Bartošák se těší na Lundqvista. ,Chci s ním fotku,‘ říká český brankář

Zápasy se dvěma týmy plnými hvězd NHL odehrají tento víkend čeští hokejoví reprezentanti. Zítra je na přípravném turnaji v Brně čeká Rusko, v sobotu večer Švédsko. V brance českého týmu tentokrát nastoupí místo Jakuba Kováře Patrik Bartošák. A moc si přeje, aby na druhé straně začal jako jednička Henrik Lundqvist, slavný gólman New Yorku Rangers.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový brankář Patrik Bartošák

Český hokejový brankář Patrik Bartošák | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

„Jestli nastoupí, bude to jeden z mých menších splněných snů. Jako mládežník jsem byl jeho velký fanda. Když jsem ve Vítkovicích vyrůstal, byl to asi můj největší idol. Vzhlížel jsem k němu, když byl teprve pár let v NHL. Tam dominoval,“ říká pro Radiožurnál šestadvacetiletý brankář české hokejové reprezentace o jedenáct let starším Henriku Lundqvistovi, který do Brna přijel se švédským týmem. Bartošák k potenciálnímu protivníkovi vzhlížel, napodobovat ho ale nezkoušel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bartošák se těší na Lundqvista: ,Chci s ním fotku,‘ říká český brankář

„Ten jeho styl je unikátní. On chytá úplně jinak než většina gólmanů na světě. Kdybych se ho snažil v něčem napodobovat, tak bych dnes byl možná někde v krajském přeboru. Líbí se mi ale, jak chytá. I to, jak se v mladém věku dokázal vyrovnat s velkou slávou v New Yorku,“ uvádí. 

I kdyby si nakonec nová posila třineckých Ocelářů proti olympijskému vítězi a mistru světa ze severu nezachytala, památku na setkání se svým vzorem chce mít.

Gólman Bartošák přichází do Třince, mistři potvrdili odchod Šimona Hrubce

Číst článek

„Ať to skonči jakkoliv, tak ho po zápase požádám o fotku. Chtěl bych se s ním vyfotit. Kdyby se tam našel nějaký fotograf, který by byl tak laskav a vyfotil mě s ním, tak bych byl moc rád,“ svěřuje se se svým přáním Bartošák. 

Zápas českého týmu s úřadujícími mistry světa začne v Brně v půl sedmé podvečer. Po něm budou na Lundqvista jistě číhat lovci autogramů a fotografií. Ten první se ale předtím pokusí švédského gólmana porazit.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme