Král se bude znovu ucházet o post prezidenta Českého hokeje, protikandidáta zatím nemá

Současný prezident Českého hokeje Tomáš Král je po čtvrteční uzávěrce kandidatur jediným uchazečem o tento post na další čtyřleté období. Svazová konference, na které se budou volit i další členové výkonného výboru, se uskuteční 20. června. Případný Králův soupeř ještě může vzejít přímo na konferenci.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Král.

Tomáš Král. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Uzávěrka kandidatur skončila včera o půlnoci, ale kterýkoliv z delegátů konference může přímo v jejím průběhu navrhnout dalšího kandidáta,“ řekl tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Extraliga bude příští rok nesestupová, vítěz první ligy ale bude mít dveře mezi elitu otevřené

Číst článek

„V tom případě by se o něm hlasovalo dvakrát. První hlasování by bylo o tom, zda může být zařazen na kandidátní listinu. Tam by potřeboval získat nadpoloviční většinu. A teprve v případě souhlasu delegátů s doplněním na kandidátní listinu by se o něm hlasovalo znovu jako o kterémkoliv jiném z kandidátů,“ dodal Zikmund.

Král i kvůli termínu uzávěrky kandidatur požádal o odložení jednání výkonného výboru, který se přesunul ze čtvrtka na pátek. Rozhodoval o systému extraligy, první ligy i druhé ligy v nadcházející sezoně. Extraliga bude kvůli ekonomickým dopadům koronaviru po dnešním rozhodnutí svazu v sezoně 2020/21 nesestupová.

„Výkonný výbor byl dlouhodobě na včerejšek a do půlnoci byla lhůta pro navrhování kandidátů. I z těch důvodů, aby si někdo nemyslel, že se mu budu přizpůsobovat ve svých názorech, tak jsem požádal a přeložili jsme to na pátek. Byl schválen můj návrh, který považuji za optimální,“ podotkl Král, který vede Český hokej už 12 let.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme