‚Pojď hrát hokej.‘ Svaz láká malé hokejisty, vyzkoušet si trénink můžou tento týden ve 149 klubech

Celý týden si děti můžou vyzkoušet, jak se hraje hokej. Pošesté pořádá Český hokejový svaz akci s názvem „Pojď hrát hokej“, při které si děti od 4 do 8 let zdarma vyzkouší hokejový trénink. V plné výstroji na ledě dělají první krůčky i mladší děti, které svůj věk raději jen ukážou na prstech.

Kladno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Malí hokejisté na kladenské akci.

Malí hokejisté na kladenské akci. | Foto: Jiří Kalla | Zdroj: Rytíři Kladno

Například v Kladně si hokej vyzkoušeli spolu s téměř šedesáti dětmi i tříletý Samuel a jeho bráška Tobiáš v dresu se jménem Jágr na zádech. „Fandíme Rytířovi,“ prozradili Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Pojď hrát hokej.‘ Svaz hledá malé hokejisty, vyzkoušet si trénink můžou ve 149 klubech

Budoucím hokejovým nadějím se věnoval i kladenský odchovanec Ondřej Pavelec, který hrál i v NHL. „Pro děti je to první kontakt s hokejem a pokud si to zamilujou, tak se k tomu vrátí. Já už si své začátky moc nepamatuju, ale vím, že jsem byl od začátku nadšenej, a proto jsem u toho zůstal,“ říká Ondřej Pavelec.

„Je to nádherný, když se podíváte na ty děti, který se smějou a i když upadnou, vstanou a jedou dál. Baví je to,“ souhlasí Petra Kvasilová z klubu kladenských Rytířů.  

Děti podle jejích slov začínají „školičkou bruslení“, naučí se základům s hokejkou a až pak pokračují dál v oddílových trénincích.

Akce „Pojď hrát hokej“ tento týden probíhá ve 149 klubech po celé České republice.  Ve středních Čechách můžete se svými budoucími Jágry nebo Hašky přijít například ve středu odpoledne na zimní stadiony do Písku, Chocně, Třince nebo Brna. Další informace najdete na www.pojdhrathokej.cz.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme