Ani jsem nevěděl, že jsem to chytil, říká brankář Hrubec o posledním finském nájezdu

Zdánlivě ztracený zápas dokázali otočit ve svůj prospěch. Hokejová reprezentace vstoupila to turnaje Channel One Cup výhrou nad Finskem 4:3 po nájezdech. V nich se na českém vítězství nejvíce podíleli dva hráči - dvougólový útočník Dominik Kubalík a brankář Šimon Hrubec.

Tento článek je více než rok starý.

Tampere Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Třince Šimon Hrubec

Gólman Třince Šimon Hrubec | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Spíš jsem mu překážel, než že bych to chytil. Ani jsem nevěděl, že jsem to chytil. Tak nějak jsem padal na zadek,“ vypráví Šimon Hrubec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ani jsem nevěděl, že jsem to chytil, říká brankář Hrubec o posledním finském nájezdu

Český brankář při posledním nájezdu zpod své masky sledoval a hlavně poslouchal finské fanoušky, jestli slaví, nebo ne.

„Slyším je, neslyším je? Teď jsem spadl, koukal jsem se a puk se třepotal vedle tyčky z druhé strany. Tak jsem si říkal, že jsme asi vyhráli,“ usmívá se Hrubec.

Ano, vyhráli. Přitom po dvou třetinách vedli domácí Finové 3:0. Pak přišlo české vyrovnání a také přečkání tlaku Finů v prodloužení. Dominik Kubalík skóroval v nájezdech při obou svých pokusech a rozhodl.

Čeští hokejisté předvedli proti Finům skvělý obrat. Ze stavu 0:3 otočili na 4:3 po nájezdech

Číst článek

„To bylo poprvé, co se mi něco takového povedlo, protože zrovna nájezdový specialista nejsem,“ říká Kubalík.

Zas tak pokorný ale český útočník být nemusí, na klubové úrovni v Ambri Piotta ve Švýcarsku už letos zkušenosti z nájezdy má.

„Dvakrát jsem jel teď i v Ambri, jeden se mi i povedl. Mám padesátiprocentní úspěšnost. Když dá člověk ten první, tak má sebevědomí si něco dovolit. Udělal jsem něco, co občas zkouším, a vyšlo to,“ říká Kubalík.

Český tým porazil Finy 4:3 po nájezdech a během dopoledne se přesune do Moskvy na zbylé zápasy Channel One Cupu. V sobotu ho čeká od 13:45 souboj s Ruskem.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme