Čeští hokejisté prohráli pátý zápas v sezoně, domácí Rusové jim nastříleli pět branek

Čeští hokejisté podlehli na Channel One Cupu v Moskvě domácímu Rusku 2:5 a prohráli i pátý zápas v této sezoně. Týmu kouče Filipa Pešána se nevydařil vstup do utkání a v 15. minutě prohrával už 0:3. Závěrečné vystoupení na generálce před únorovými olympijskými hrami v Pekingu čeká český výběr v neděli od 9:00 SEČ proti Švédsku.

Aktualizováno Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rus Michail Grigorenko překonává českého brankáře Romana Willa

Rus Michail Grigorenko překonává českého brankáře Romana Willa | Foto: Pavel Golovkin | Zdroj: AP/ČTK

Domácí se nadále dostávali do šancí. Anisimovův pokus skončil vedle branky, Šipačov netrefil odkrytou klec a Galimov nedotáhl v úniku blafák do bekhendu. V 15. minutě ujel Grigorenko a překonal Willa střelou na lapačku. V čase 18:18 přišel o čistý štít Biljalov po dorážce kapitána Kováře.

Po třech a půl letech se vrátil Krejčí do reprezentace. Spoluhráči na něj ale až příliš spoléhali

Číst článek

Do druhé třetiny Willa nahradil Hrubec a Pešánův výběr se snažil aktivitou dostat na kontakt. V 25. minutě nabil Michael Špaček zpoza branky mezi kruhy Sobotkovi, ale Biljalov puk vyrazil a Řepík z dorážky minul levou tyč. Hrubec si poradil s Tkačovovou šancí a odolal i při Řepíkově vyloučení. Češi také nevyužili přesilovku po špatném střídání Rusů.

V 38. minutě nabil Gusev na levém kruhu Grigorenkovi, který zamířil přesně k protější tyči. V čase 39:12 už to bylo 5:1, protože hned po 12 vteřinách potrestal Frolíkův faul Anisimov tečí Jelesinovy střely.

Do třetí třetiny nastoupil v ruském brankovišti místo Biljalova Samonov. Náskok sborné mohl ještě zvýšit Jakovlev, ale Hrubec jeho ránu z levé strany z úhlu vytěsnil. Ve 48. minutě snížil při Kadějkinově trestu Gulaš, který po ideální přihrávce Michaela Špačka z levého kruhu trefil odkrytou branku.

Rusko - ČR 5:2 (3:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Gricjuk, 8. Vovčenko (Korškov, Anisimov), 15. M. Grigorenko (Gusev, Šipačov), 38. M. Grigorenko (Gusev, Šipačov), 40. Anisimov (Jelesin, A. Marčenko) - 19. Jan Kovář (Frolík, Klok), 48. Gulaš (M. Špaček, J. Jeřábek). Rozhodčí: Romasko (Rus.), Sidorenko (Běl.) - Goljak, Šišlo (oba Rus.). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 8445.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme