Na chování fanoušků doplatí i hokejová Plzeň, disciplinárka uzavřela kotel

Disciplinární komise hokejové extraligy uzavřela Plzni jeden sektor stadionu na nejbližší utkání kvůli opakovanému nesportovnímu chování fanoušků. Vedoucí tým tabulky byl potrestán stejně jako ve středu Kometa Brno. V neděli proti Chomutovu bude mít uzavřený sektor 112 východní tribuny, kde je tradičně umístěný takzvaný kotel.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Plzně

Fanoušci Plzně | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

"Není řešením vyhánět fanoušky hokeje ze stadionů uzavíráním celých sektorů," řekl Straka, který je zároveň trenérem a generálním manažerem. "S vulgaritami také nesouhlasím, ale fanoušků klubu si vážím," uvedl v prohlášení.

Plzeň i Brno mají největší problém s dodržováním nového bodu disciplinárního řádu, který upravuje nesportovní chování příznivců vůči účastníkům zápasu.

Uzavření tribuny přijde Kometu na 300 tisíc korun. 'Hokej není krasobruslení,' zlobí se fanoušci

Číst článek

Západočeši byli za přestupky potrestáni již jedenáctkrát. V deseti případech šlo o nesportovní chování fanoušků, poslední trest souvisel s vhazováním předmětů na ledovou plochu. Plzeň zaplatila pokuty ve výši 142 tisíc korun.

Při trestu v polovině ledna však klub vedle finanční sankce dostal i podmínku na měsíc, kterou fanoušci v úterním utkání proti Mladé Boleslavi porušili. Proto dnes předseda komise Karel Holý ve zkráceném řízení rozhodl o uzavření části tribuny na nejbližší utkání.

Vedení Plzně v prohlášení uvedlo, že rozhodnutí disciplinárky akceptuje, a odsoudilo chování některých fanoušků.

"Bohužel i přesto, že situaci s fanoušky intenzivně řešíme po celou sezonu, vložili jsme energii i finance do kampaně Fandíme slušně, s fanoušky komunikujeme a naposledy jsme přistoupili i k osobnímu apelu hráčů a vysvětlením celé situace osobním dopisem fanouškům, tak celá naše snaha nepomohla," uvedl klub na oficiálním webu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme