Hokejový útočník Simon se po sedmi letech vrací zpátky do Česka. Upsal se své mateřské Spartě

Útočník Dominik Simon se po sedmi letech v NHL vrací do extraligy a je další posilou Sparty. Smlouvu s mateřským klubem podepsal na dvě sezony. V zámořské lize osmadvacetiletý hokejista naposledy oblékal dres Anaheimu, předtím byl v Pittsburghu a Calgary.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simon byl i díky brance vyhlášen třetí hvězdou utkání

Dominik Simon ještě v dresu Pittsburghu Penguins | Foto: Kim Klement | Zdroj: Reuters

Simon bude členem kádru Sparty po osmi letech; než odešel do NHL, působil jednu sezonu v Plzni. „Pittsburgh mi nabídl kemp, ale během čekání jsem si uvědomil, že bych byl vlastně rád doma v Praze a v prostředí, které dobře znám. Jsem rád, že jsme se dohodli a můžu ve Spartě hrát. Cítím se tu velice dobře,“ uvedl zkušený útočník na sparťanském webu.

Hokejový obrance Kempný bude pokračovat v NHL. Podepsal roční smlouvu se Seattlem Kraken

Číst článek

Pražany během léta už posílili brankáři Jakub Kovář a Josef Kořenář, obránci Jakub Krejčík a Michael Krutil a útočníci Ostap Safin a Gustaf Thorell. Nový kouč Pavel Patera už dříve ohlásil, že Sparta nemůže mít v extralize jiný cíl než titul.

„Přichází nesmírně kvalitní hráč, který strávil poslední sezony v NHL. Dominik je náš odchovanec, sám jsem si s ním kdysi zahrál v jednom útoku a jsem moc rád, že se sním budu opět denně potkávat,“ uvedl po podpisu smlouvy sportovní manažer Jaroslav Hlinka o nové posile, která v zámoří odehrála během sedmi let 268 zápasů včetně play off a nasbírala 81 bodů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme