Čeští hokejisté nezvládli v Moskvě ani druhý zápas, s domácími Rusy prohráli 1:4

Česká hokejová reprezentace nezvládla na Channel One Cupu v Moskvě ani druhý zápas. Po úvodní porážce s Finskem nestačili v sobotu svěřenci trenéra Filipa Pešána na domácí Rusy a prohráli 1:4.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté na Rusy nestačili.

Čeští hokejisté na Rusy nestačili. | Foto: Pavel Golovkin | Zdroj: ČTK / AP

Češi sice vstoupili do utkání aktivně, jenže nevyužili přesilovku a naopak v sedmé minutě inkasovali, když brankáře Romana Willa překvapil střelou zápěstím Anton Burdasov. A o necelé tři minuty už vedli Rusové o dvě branky po pěkné akci Andreje Kuzmenka.

Trefy nováčků nestačily, hokejová reprezentace začala turnaj v Moskvě porážkou s Finy

Číst článek

Národní tým přitom herně za svým soupeřem herně nijak zvlášť nezaostával a po první třetině měl dokonce na svém kontě víc střeleckých pokusů. Jenže se ujala jen povedená rána Lukáše Sedláka z 16. minuty, která stanovila skóre po první třetině 2:1 pro Rusy.

I ve druhé třetině se hrál svižný hokej, skóre se ale neměnilo. Domácí se sice jednou už radovali, ale Šipačovův gól platit nemohl, protože padl do posunuté branky.

Regulérní gól padl až na začátku třetí třetiny, bohužel ale do české branky. Maxim Mamin si najel před Willa pro přesnou přihrávku z rohu kluziště a zvýšil na 3:1.

Češi se pak snažili o vyrovnání, ale sami měli taky namále, když Lakatoš fauloval Zernova a rozhodčí nařídili trestné střílení. Faulovaný Zernov ale na Willa nevyzrál. Český tým pak brzy odvolal brankáře a zkoušel uspět s hráčem v poli navíc, jenže brzy přišla chyba ve středním pásmu, po které zvýšil na 4:1 Mamin.

Další branky už nepadly, a tak Češi prohráli i druhý zápas v Moskvě a je jasné, že skončí na turnaji poslední.

Bojovali jsme a byli Rusku vyrovnaným soupeřem, nakonec to ale nestačilo a domácí vítězí rozdílem tří branek.
#RUSvCZE 🇷🇺🆚🇨🇿 #narodnitym #jakolev

15:51 – 19. 12. 2020

3 20

Hokejový turnaj Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour:
Rusko - ČR 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Burdasov (Samorukov, Ožiganov), 10. Kuzmenko (I. Morozov), 41. Mamin (A. Marčenko, Čibisov), 58. Mamin - 15. L. Sedlák (Lenc, D. Sklenička). Rozhodčí: Naumov, Romasko - Bersenjov, J. Judin (všichni Rus.). Vyloučení: 4:6, navíc Knot (ČR) 10 min. Bez využití. Diváci: 3000.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme