Sparta doma přestřílela Karlovy Vary 8:4, poslední Zlín prohrál už posedmé v řadě

Hokejisté Sparty zvládli přestřelku s Karlovými Vary a vyhráli ve 13. kole Tipsport extraligy 8:4. Poslední Zlín prohrál sedmý zápas v řadě, v Plzni padl 1:4. České Budějovice podlehly Vítkovicím 1:2 v prodloužení. Litvínov prohrál s Hradcem Králové 3:4. Mladá Boleslav porazila Kladno 3:0. Pardubice prohrály s Olomoucí 0:1 v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 19:34 10. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Sparty slaví gól proti Karlovým Varům.

Hokejisté Sparty slaví gól proti Karlovým Varům. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Sparta - Karlovy Vary 8:4

V libeňské O2 areně viděli diváci v úvodu zápasu trestné střílení, domácí útočník Řepík ale minul. Na gól se ale ani tak nečekalo dlouho a už v deváté minutě šla Sparta do vedení. Doležal přihrál zpoza branky volnému Janu Buchtelemu a ten střelou z první překonal gólmana.

Trápení hokejistů Zlína pokračuje, prohráli už pošesté v řadě. Kladno inkasovalo osm branek od Plzně

Číst článek

Přesně do minuty a jedné sekundy už to bylo 2:0, když se rovněž po přihrávce zpoza branky prosadil Filip Chlapík. Do tříbrankového vedení odskočili sparťané krátce po první přestávce díky pohotové teči Zdeňka Doležala.

Hosté se ale krátce nato zvedli a bleskově snížili zpět na rozdíl jediného gólu. Nejdřív měli trochu štěstí, když si v 25. minutě srazil Vondráčkovo nahození do vlastní branky jeden z domácích obránců, a o chvíli později zase pohotově dorážel Jana Hladonik.

Domácí ale nechtěli připustit drama a ještě před druhou přestávkou třemi trefami utekli do rozhodujícího trháku. Během dvou a půl minuty postupně slavili gól Ladislav Zikmund, Jakub Konečný a Adam Polášek, takže na ukazateli skóre svítil průběžný výsledek 6:2.

V poslední části se sice Karlovým Varům povedlo dalšími dvěma góly Jakuba Fleka a Tomáše Rachůnka stáhnout ztrátu na dva góly, poslední slovo ale měla Sparta. Sedmý gól domácích přidal deset minut před koncem Řepík a na konečných 8:4 upravil těsně před sirénou znovu Zikmund.

Plzeň - Zlín 4:1

Zoufale poslední Zlín nevykročil z krize ani v Plzni, kde prohrál už sedmé utkání v řadě. První gól vstřelil už ve druhé minutě plzeňský obránce Jakub Kindl. Zlínu se podařilo vrátit do zápasu ve druhé třetině díky Tomáši Mikúšovi, ještě před koncem druhé části ale vrátil domácím vedení Gustaf Thorell. V poslední třetině ještě zvýšili na konečných 4:1 Ludwig Blomstrand a Michal Bulíř.

České Budějovice - Vítkovice 1:2 v prodl.

Domácí Motor začal proti Vítkovicím dobře a ve 13. minutě šel do vedení, když se v početní výhodě trefil Jakub Valský. Těsné vedení drželi domácí až do třetí třetiny, v 47. minutě ale dokázal vyrovnat Rostislav Marosz. Utkání pak došlo až do prodloužení, v němž vystřelil Vítkovicím bod navíc Petr Fridrich.

Litvínov - Hradec Králové 3:4

Litvínov zažil proti Hradci katastrofální vstup do zápasu a už po necelé půl minutě prohrával, když se trefil Radek Smoleňák. Vyrovnání přišlo v polovině první třetiny z hokejky Petra Straky. 

Ve druhé části dokonce domácí strhli vedení na svou stranu díky Patriku Zdráhalovi a Giorgiovi Estephanovi a rázem to bylo 3:1. Jenže hostům se podařilo utkání zvrátit. Postarali se o to dvougólový Jordann Perret a pak svou druhou trefou i Smoleňák. Litvínov tak nakonec padl s Hradcem 3:4.

Mladá Boleslav - Kladno 3:0

Domácí Boleslav rozprostřela své tři góly rovnoměrně do všech třetin. První a nakonec i vítěznou trefu obstaral Miloš Kelemen, který dorážel do odkryté branky po střele Moravce. Druhý gól přidal Jakub Kotala a na konečných 3:0 upravil v závěru Adam Raška.

Pardubice - Olomouc 0:1 v prodl.

Na východě Čech se na gól čekalo až do prodloužení. V něm vystřelil dva body hostům Petr Kolouch. Hrdinou Olomouce byl brankář Jakub Sedláček, který pochytal všechny střely pardubických hráčů.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 8:4 (2:0, 4:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 9. Buchtele (Z. Doležal), 10. Chlapík (E. Thorell), 23. Z. Doležal (Tomov, Buchtele), 32. Zikmund (E. Thorell, Polášek), 33. Konečný (Z. Doležal, Tomáš Dvořák), 34. Polášek (E. Thorell), 51. Řepík (R. Horák, D. Kaše), 60. Zikmund (Konečný) - 25. Vondráček (Parkkonen), 28. Hladonik (Flek), 41. Flek (Pulpán, Kracík), 50. T. Rachůnek (Kohout). Rozhodčí: T. Horák, Hejduk - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 6134.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. J. Kindl (G. Thorell, Kvasnička), 33. G. Thorell (Blomstrand, Dzierkals), 51. Blomstrand (Bulíř), 53. Bulíř (Blomstrand, Jiříček) - 25. T. Mikúš (Honejsek, Žižka). Rozhodčí: Pešina, Pilný - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 5:4, navíc Žižka (Zlín) 5 min a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 2675.

Motor České Budějovice - HC Vítkovice Ridera 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Valský (M. Hanzl, Percy) - 47. Marosz (Roberts Bukarts), 62. Fridrich (Flick). Rozhodčí: Šír, Obadal - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 5522.

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. P. Straka (Irving, A. Kudrna), 25. P. Zdráhal (L. Stehlík, Gerhát), 28. Estephan (Stříteský, Irving) - 1. Smoleňák (Oksanen), 32. Perret (Gaspar, Jergl), 47. Smoleňák (Cingel), 49. Perret (Jergl). Rozhodčí: Hodek, Sýkora - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3, navíc Irving - Perret oba 5 min. Využití: 2:0. Diváci: 2663.

BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Kelemen (D. Moravec), 22. Kotala (D. Šťastný, Claireaux), 58. A. Raška (Claireaux). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:0. Diváci: 3379.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 0:1 v prodl.
Branka a nahrávka: 64. Kolouch (Strapáč). Rozhodčí: Pražák, Ondráček - Pešek, Malý. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 8468.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme