Sparta ztratila proti Olomouci dvougólové vedení, Brno uspělo na ledě Kladna

Hokejisté Sparty podlehli doma v 16. kole extraligy Olomouci 2:5, přestože vedli ve druhé třetině 2:0. Karlovy Vary podlehly doma Třinci 2:6. Kladno doma prohrálo s Brnem 3:5. Vítkovice porazily Hradec Králové doma 5:2. Liberec prohrál pošesté v řadě, tentokrát doma s Litvínovem 2:3 v prodloužení. Pardubice doma rozdrtily Plzeň 7:2. České Budějovice přehrály Mladou Boleslav 3:0.

Praha (Aktualizováno: 20:04 30. 10. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Tomášek

David Tomášek | Zdroj: Profimedia

V osmé minutě jel sám na brankáře Olomouce Lukáše po chybě v rozehrávce domácí kapitán Řepík, jenže minul. Zahrozili i hosté, Menšík však před brankou minul přihrávku jednoho ze spoluhráčů.

Litvínov odvolal po sedmi prohrách v řadě trenéra Růžičku. Tým povede asistent Mlejnek

Číst článek

V 15. minutě Pražané otevřeli skóre. Němeček nahrál Simonovi, domácí útočník ranou z mezikruží překonal Lukáše a připsal si druhý gól v sezoně. Vzápětí střelu olomouckého zadáka Mareše zastavil tyčka.

V úvodu druhé části nevyužili Hanáci přesilovku. Sparta mohla jít poté do dvougólového trháku, ale Tomášek po přihrávce Erika Thorella zblízka trefil břevno. Tyčka zase zastavila Buchteleho pokus a i Krejčíkovu ránu v početní výhodě. V téže přesilovce se ale domácí nakonec přece jen druhého zásahu dočkali, když se Řepík po Kempného přihrávce střelou z první nemýlil.

Za necelé dvě minuty Olomouc snížila. Kunc našel před branku Bambulu a ten vyzrál na Kováře. Za dalších 57 vteřin bylo srovnáno. Olesz přihrál zpoza branky a Orsava zamířil přesně k tyči. Hosté mohli ještě v prostřední části dokonce otočit stav, jenže sparťanský gólman Bambulův samostatný únik při hře čtyři na čtyři zastavil.

Obrat Hanáci dokonali 22 sekund po začátku třetí třetiny. Orsava po Kánově přihrávce se ještě neprosadil, ale Nahodil už z dorážky ano. Ve 46. minutě zvýšil náskok hostů v početní výhodě Káňa. Kováře poté v domácí brance nahradil Kořenář, ale sparťané už s výsledkem nic neudělali. V předposlední minutě naopak stanovil konečné skóre při power play domácích Káňa.

Olomouc zdolala Spartu i podruhé v extraligové sezoně po domácí výhře 4:0. Pražané v posledních dvou kolech inkasovali devět gólů, v pátek prohráli v Litvínově 0:4.

Kladno – Brno 3:5

Hokejisté Brna zvítězili na ledě Kladna 5:3. Kometa si připsala již sedmou výhru za sebou a je i nadále v kontaktu za vedoucím duem Pardubice, Vítkovice. Středočeši po třetí porážce z posledních čtyř zápasů zůstali předposlední. U všech gólů Rytířů byl obránce Jake Dotchin, jeden sám dal a na dva nahrál.

Vítkovice – Hradec Králové 5:2

Vítkovice porazily Hradec Králové 5:2 a i po šesti domácích zápasech mají na ostravském ledě stoprocentní bilanci. O jejich výhře rozhodl v 50. minutě svým desátým gólem v sezoně Roberts Bukarts, další dva pak do prázdné branky při power play hostů přidali Dominik Lakatoš a Petr Fridrich.

Karlovy Vary – Třinec 2:6

Hokejisté Třince vyhráli na ledě Karlových Varů 6:2 a po dvou porážkách se radovali z vítězství. Oceláři rozhodli utkání čtyřmi góly ve třetí třetině, dvakrát se mezi střelce zapsal slovenský útočník Libor Hudáček. Úřadující mistr tak oplatil Energii porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně.

Liberec – Litvínov 2:3 v prodl.

Litvínov vyhrál na ledě Liberce 3:2 v prodloužení a uspěli tak i ve druhém duelu pod vedením nového hlavního kouče Karla Mlejnka. Bílí Tygři si naopak připsal šestou porážku v řadě. Utkání rozhodl v čase 61:22 útočník Šimon Stránský.

Pardubice – Plzeň 7:2

Hokejisté Pardubic vyhráli nad Plzní 7:2, když si rozhodující náskok vypracovali již v úvodní třetině. Dynamo vyhrálo pošesté za sebou a i nadále se drží v čele tabulky. Plzeň poprvé po pěti zápasech nebodovala. Nejproduktivnější hráč Východočechů Lukáš Radil vstřelil gól a na další dva přihrál, dvakrát skóroval Patrik Poulíček.

České Budějovice – Mladá Boleslav 3:0

Hokejisté Českých Budějovic porazili Mladou Boleslav 3:0 a v domácím prostředí uspěli potřetí za sebou. Premiérovým čistým kontem se o to zasloužil Jan Strmeň. Bruslaři naopak prohráli počtvrté za sebou.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:6 (1:2, 1:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 20. Bartejs (Pulpán, Černoch), 27. Baláž (Kohout) - 7. Buček (Adámek, Jaroměřský), 14. L. Hudáček (Nestrašil, M. Doudera), 44. L. Hudáček (Marinčin), 47. M. Růžička (Voženílek, Čukste), 56. Hrehorčák (Dravecký, Nestrašil), 56. Chmielewski (Hrehorčák). Rozhodčí: Horák, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 3109.

HC Sparta Praha - HC Olomouc 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
Branky a asistence: 15. Simon (Němeček), 33. Řepík (Kempný, Sobotka) - 35. Bambula (Kunc, Mareš), 36. Orsava (Olesz, Anděl), 41. Nahodil (Orsava, J. Káňa), 46. J. Káňa (Nahodil, Orsava), 59. J. Káňa (Dujsík). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Zíka, Ondráček. Vyloučení: 4:3. Využíti: 1:1. Diváci: 7627.

Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 8. Indrák (Melka, Dotchin), 32. M. Procházka (Dotchin, Plekanec), 50. Dotchin (Slováček, Zikmund) - 19. Holík (Vincour), 30. Dufek (Kratochvíl, Holland), 33. Flek (Kundrátek, Hrbas), 44. Koblížek (Holík), 60. Holland. Rozhodčí: Úlehla, Kika - Frodl, Šimánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 3703.

HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Krieger (Roberts Bukarts, L. Kovář), 33. Marosz (Stehlík, Lednický), 50. Roberts Bukarts (Krieger), 59. Lakatoš, 60. Fridrich (L. Kovář) - 34. Okuliar (Huttula, Lev), 55. R. Pavlík (Jergl, Blain). Rozhodčí: Šír, Hradil - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 5513.

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 2:3 v prodl. (2:2, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Melancon (Filippi, Birner), 10. Dlouhý (Flynn) - 5. Zygmund (Helt), 11. M. Sukeľ (Abdul, Zygmunt), 62. Š. Stránský. Rozhodčí: Hejduk, Veselý - J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 6067.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 7:2 (3:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 3. Radil (D. Musil), 13. Cienciala (Radil, Čerešňák), 18. Poulíček (Paulovič), 36. Bučko (R. Kousal, Radil), 52. Poulíček (Koffer, Paulovič), 53. Čerešňák (Matýs, A. Musil), 53. Urban (Rákos, Bučko) - 11. Hrabík (Kodýtek, Rekonen), 27. Kodýtek (Rekonen, Hrabík). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. Diváci: 8538.

HC Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 38. Koláček (Štencel, Vráblík), 42. Štencel (Šenkeřík), 57. Čachotský (Vopelka, Pech). Rozhodčí: Pražák, Ondráček - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 5236.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme