Hokejisté Třince přehráli Hradec Králové a slaví čtvrté vítězství v řadě, Litvínov porazil Kometu

Třinečtí hokejisté porazili ve 21. kole extraligy doma Hradec Králové 4:1 a poslední čtyři zápasy vyhráli bez ztráty bodu se skóre 18:3. Litvínov si doma poradil s Kometou Brno, kterou porazil 5:1. Karlovy Vary udolaly Mladou Boleslav 4:3 po nájezdech. Plzeň doma podlehla Kladnu 1:2 v prodloužení. Olomouc porazila Liberec 4:1.

Tento článek je více než rok starý.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání Třince s Hradcem Králové.

Utkání Třince s Hradcem Králové. | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: Profimedia / ČTK

Ráz zápasu Třince s Hradcem Králové určil nástup Ocelářů. Ještě před prvním gólem netrefil kanonýr Martin Růžička odkrytou branku, ale v dohráváném střídání se střela Marcinka odrazila k Voženílkovi, který doklepl puk do prázdné branky. I druhá formace Hradce odcházela z ledu se sklopenými hlavami. Po chytré přihrávce Hrehorčáka zakončil do odryté branky Chmielewski.

Vynikající trenér, vynikající psycholog, chválil po výhře Sparty Hořavu útočník Tomášek

Číst článek

Hosté postupně vyrovnali hru a radovali se ve 12. minutě z gólu, který vstřelil v přesilové hře Lalancette. Oceláři si ale vzali takzvanou trenérskou výzvu a rozhodčí po dlouhém zkoumání gól odvolali pro postavení Smoleňáka v brankovišti.

V úvodu prostřední třetiny se vyznamenali oba gólmani při únicích. Hostující Růžička zasáhl betonem proti Daňovi, Mazanec si poradil se zakončením Radovana Pavlíka, jemuž zlikvidoval i následující dorážku.

V polovině utkání zvýšil zblízka Voženílek. Jan Růžička ještě předtím, než puk přešel čářu posunul při zákroku branku, ale videorozhodčí gól v souladu s pravidly potvrdil. V závěru třetiny mohl snížit z úniku Zachar, ale Mazanec vyškrábl jeho pokus lapačkou.

Konec série proher. Trenér Hořava dovedl ve svém prvním zápase Spartu k vítězství 5:1

Číst článek

Na začátku třetí části Daňo opět neuspěl ze samostatného nájezdu a Třinec kontroloval vedení, než mu v 50. minutě zkomplikoval závěr Voženílek. Rozhodčí posoudili jeho zákrok na Okuliara jako podkopnutí a vyloučili jej na pět minut a do konce zápasu.

Po trestech na obou stranách odvolal Hradec gólmana a měl dlouhou přesilovou hru pět na tři, ve které Lalancette nezakončil do odkryté branky. Vzápětí snížil ale Smoleňák z dorážky do posunuté branky. Gól platil ze stejného důvodu jako Voženílkův.

Hosté se odhodlali k risku bez gólmana opět v 57. minutě, ale nic si nevytvořil a inkasovali počtvrté, když Filip Pavlík fauloval unikajícího Daňa. Rozhodčí přiznali slovenskému útočníkovi technický gól.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

Litvínov - Kometa Brno 5:1

Hokejisté Litvínova porazili Brno 5:1. Severočeši zvítězili v domácím prostředí počtvrté za sebou, když dvoubrankový náskok měli už po 54 sekundách. Kometa po sérii sedmi výher ztratila druhý z posledních tří zápasů. Dvakrát se zapsal mezi střelce útočník Giorgio Estephan. Hosté se prosadili až za stavu 0:5.

Karlovy Vary - Mladá Boleslav 4:3 po náj.

Karlovy Vary porazily extraligy Mladou Boleslav 4:3 po samostatných nájezdech a přehrály tak Bruslaře i podruhé v sezoně. Utkání rozhodl Jiří Černoch. Energie si v jedenáctém domácím utkání připsala teprve čtvrtou výhru.

Plzeň - Kladno 1:2 v prodl.

Hokejisté Kladna zvítězili na ledě Plzně 2:1 v prodloužení a ukončili tak sérii osmi porážek ve vzájemných zápasech se Západočechy. Po povedené úvodní dvacetiminutovce vedli hosté po trefě Adama Kubíka, jenže během prostřední části vyrovnal na 1:1 Petr Zámorský a po bezbrankové třetí třetině zajistil Rytířům druhý bonusový bod v prodloužení Jakub Klepiš, který potrestal hru Indiánů bez brankáře.

Olomouc - Liberec 4:1

Hokejisté Olomouce porazili Liberec 4:1 a posunuli se na čtvrté místo tabulky. Gólem a dvěma asistencemi se pod výhru Hanáků podepsal Lukáš Nahodil. Dvakrát se domácí prosadili v početních výhodách, v nichž se jim v sezoně dlouhodobě nedaří. Před utkáním měla Olomouc nejnižší úspěšnost využití početních výhod ze všech extraligových týmů.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. D. Voženílek (Marcinko, Marinčin), 2. Chmielewski (Hrehorčák, Jaroměřský), 30. D. Voženílek (Marcinko), 59. Daňo (Hrehorčák) - 54. Smoleňák (Lalancette, Lev). Rozhodčí: Hradil, Stano - Axman, Synek. Vyloučení: 6:5, navíc D. Voženílek (Třinec) 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3922.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Kudrna (Abdul), 1. P. Zdráhal (Strejček, Š. Stránský), 24. Wesley, 44. Estephan (Kudrna, Abdul), 48. Estephan (Jaks, Š. Stránský) - 56. Süss (Vincour, T. Sallinen). Rozhodčí: Hribik, Květoň - Gerát, Špůr. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 4009.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 4:3 po sam. náj. (2:2, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Huttula (Rachůnek), 18. Kružík (Rulík), 24. Gríger (Rachůnek, Huttula), rozhodující nájezd Černoch - 6. Šťastný (Pláněk, Kotala), 18. P. Kousal, 45. Jánošík. Rozhodčí: Pilný, Šindel - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 2514.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Zámorský (A. Dvořák, Mertl) - 18. Kubík (Plekanec, Ticháček), 64. Klepiš. Rozhodčí: Sýkora, Úlehla - Brejcha, J. Svoboda. Vyloučení: 7:8, navíc Bitten - Sotnieks 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 4582.

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Kunc (Rutar, Anděl), 34. Dujsík (Nahodil, Ondrušek), 47. Ondrušek (Nahodil, J. Káňa), 58. Nahodil (J. Knotek, Bambula) - 27. Ordoš (Filippi, Frolík). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Lederer, Rampír. Vyloučení: 4:5, navíc Jelínek (Liberec) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4390.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme