Vítkovice porazily Brno a dotáhly se na vedoucí Pardubice, Sparta je pod Hořavou dál stoprocentní

Hokejisté Vítkovic ve 25. kole extraligy porazili Brno 4:1, a to i díky jedné trefě Petera Muellera, který barvy Komety čtyři roky hájil. Kladno podlehlo doma Českým Budějovicím 1:6. Karlovy Vary prohrály s Libercem 0:2. Sparta porazila Hradec Králové 2:1.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj Hradce Králové se Spartou.

Souboj Hradce Králové se Spartou. | Zdroj: Profimedia / ČTK

Vítkovičtí doma vyhráli jedenáctý z dvanácti zápasů v řádné hrací době, v extralize zabodovali potřinácté v řadě a dotáhli se na vedoucí Pardubice, které měly v pátek volno.

Útočník Černoch podepsal novou smlouvu v Karlových Varech, talent Chabada posílí obranu Pardubic

Číst článek

Domácí začali jako z partesu a už po 135 sekundách zápasu jim zajistil vedení Krenželok. Hosté mu dali dost času, aby si před bránou zpracoval přihrávku Bernovského od zadního mantinelu a kličkou překonal Čiliaka. Pro zkušeného forvarda, který dlouho pauzíroval kvůli zranění, to byla první trefa sezony.

Kometa ale také – a velmi rychle – oplatila gólem. Její první větší šanci o 71 sekund později zakončil Koblížek, který přečíslení tři na dva z osy hřiště vyřešil přesnou střelou k tyči. Vítkovice si ale vzaly vedení zase rychle zpět, když po Lakatošově přihrávce na brankoviště zblízka doklepl puk do sítě Fridrich.

Druhá část proběhla zcela ve vítkovické režii. Domácí snadno pocházeli brněnskou defenzívou a měli několik šancí, ale Fridrichova rána v přesilovce skončila na tyči, Kriegera vychytal Čiliak a sólo neproměnil Marosz. A tak se prosadil teprve Bukarts, který v 38. minutě mazácky z trestného střílení ošálil gólmana a bekhendem si připsal už svou čtrnáctou branku v sezoně, čímž se probojoval do čela vítkovických střelců.

Domácí se ani za stavu 3:1 nestáhli a aktivním stylem hry nepustili soupeře do tlaku. Hosté se tak teprve půl minuty před koncem dostali k power-play, kterého ale velmi rychle využil Mueller a svým bývalým spoluhráčům dal do prázdné branky poslední ránu z milosti. Kometa tak už šest utkání čeká na plný bodový zisk, z toho pětkrát prohrála.

Kladno - České Budějovice 1:6

Poslední Kladno podlehlo doma v souboji celků ze dna tabulky Českým Budějovicím 1:6 a potřetí za sebou nebodovali. Motor vyhrál teprve podruhé z posledních šesti zápasů. Venku bodovali Jihočeši poprvé po deseti zápasech.

Karlovy Vary - Liberec 0:2

Hokejisté Karlových Varů podlehli v souboji tabulkových sousedů Liberci 0:2. Bílí Tygři uspěli na ledě Energie potřetí po sobě. Vítězný gól dal v polovině 16. minuty útočník Michal Birner, pojistku přidal v závěru obránce Petr Kolmann. První čisté konto v sezoně udržel díky 41 úspěšným zásahům brankář Petr Kváča.

Sparta - Mountfield HK 2:1

Sparta porazila Hradec Králové 2:1 a vyhráli tak i páté utkání pod vedením trenéra Miloslava Hořavy. Východočeši si naopak připsali pátou porážku za sebou bez zisku jediného bodu. Utkání rozhodl gól kapitána Michala Řepíka ve 28. minutě.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Birner (Filippi, Ordoš), 56. Kolmann (Birner, Filippi). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Ondráček, Gerát. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 2471.

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. L. Krenželok (Bernovský, Marosz), 12. Fridrich (Lakatoš, Grman), 38. Roberts Bukarts z trest. střílení, 60. Mueller (Roberts Bukarts) - 4. Strömberg (Koblížek). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7169.

Rytíři Kladno - HC Motor České Budějovice 1:6 (0:2, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 52. Filip (Plekanec, Kubík) - 1. Gulaš (M. Hanzl, Plášil), 5. V. Tomeček (Štencel, Vopelka), 29. F. Přikryl (Vráblík), 56. Gazda (Pech), 58. M. Hanzl (Strnad, Gazda), 59. Valský. Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Zíka, Klouček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 2576.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Krejčík (Horák), 28. Řepík (Sobotka) - 24. Okuliar. Rozhodčí: Kika, Pilný - Hynek, J. Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 10.129.

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 0:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 44. Kusko (Škůrek), 56. Plášek (P. Musil, Škůrek), 59. Navrátil (J. Káňa, J. Knotek), 60. Kusko (J. Knotek) - 5. Buček (D. Voženílek, Čukste), 58. Kurovský (Čukste, M. Růžička). Rozhodčí: Mrkva, Stano (SR) - Hlavatý, Axman. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 4854.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme