Plzeňští hokejisté rozstříleli Liberec 7:3, Třinec zvládl prodloužení ve Zlíně

Hokejisté Plzně zvládli v 27. kole Tipsport extraligy na domácím ledě přestřílet druhý Liberec 7:3. Pomohl jim k tomu povedený vstup do zápasu, kterým si zajistili brzké vedení 4:0. Třinec zvládl prodloužení na ledě Zlína a zvítězil 3:2. Mladá Boleslav doma porazila Litvínov 5:2. Poslední Pardubice doma podlehly Vítkovicím 2:5.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň, Mladá Boleslav, Zlín, Pardubice (Aktualizováno: 20:27 19. 12. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský Václav Nedorost překonal Šimona Hrubce

Plzeňský Václav Nedorost překonal Šimona Hrubce | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 7:3

Divokou první třetinu v Plzni odstartoval už po 24 sekundách hry domácí navrátilec ze zámoří Jan Kovář, který se prosadil po asistenci Milana Gulaše. Ani ne za minutu a půl to bylo už 2:0, když Miroslav Indrák využil chybné liberecké rozehrávky a pohotově prostřelil brankáře Romana Willa.

Hokejový Chomutov se konečně odlepil ode dna. ‚Jsme na dobré cestě,‘ říká Duda

Číst článek

Těsně po polovině úvodní třetiny přidali Západočeši během 38 sekund další dvě trefy. Nejdřív zvýšil na 3:0 v přesilovce Nick Jones a když dal čtvrtý gól Connor Allen, s Libercem to vypadlo bledě. Bílým Tygrům se ale brzy podařilo vrátit se zpátky do zápasu. Nejdřív ve 14. minutě překonal brankáře Frodla Marek Kvapil a o chvíli později snížil na 2:4 Michal Birner.

O přestávce jako by trenéři naordinovali hráčům obou mužstev důslednější defenzivu, protože gólové hody ustaly. O jedinou branku druhé třetiny se postaral plzeňský Petr Kodýtek, který vrátil svému týmu komfortní tříbrankové vedení.

V poslední části zvyšoval Milan Gulaš už na 6:2. Hosté pak sice ještě jednou snížili, když se prosadil Lukáš Krenželok, ale poslední slovo měl Vojtěch Němec, který upravil na konečných 7:3.

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 5:2

Domácí Mladá Boleslav dokázala v první třetině utéct Litvínovu do dvoubrankového vedení dvěma rychlými góly v rozmezí necelé minuty. Nejdřív se v přesilovce prosadil obránce Lukáš Žejdl a vzápětí zvýšil ze samostatného úniku Tomáš Knotek.

Stejný hráč zařídil v polovině zápasu domácím už tříbrankové vedením, když využil povedenou přihrávku Pavla Kousala, jenže hosté rychle odpověděli, když na 1:3 snižoval z trestného střílení František Lukeš.

Sedm minut před koncem Litvínovští skórovali znovu zásluhou Mathiase Porselanda a bylo zaděláno na drama, jenže to domácí rázně odmítli dvěma slepenými góly těsně před koncem. Nejdřív vrátil Mladé Boleslavi dvougólové vedení David Šťastný a pak pečetil vítězství 5:2 trefou do prázdné branky David Němeček.

PSG Berani Zlín - HC Oceláři Třinec 2:3 po prodl.

Ve Zlíně čekali diváci na gól až do 25. minuty, kdy otevřel skóre domácí David Nosek. Když se už už zdálo, že Zlín půjde s jednobrankovým vedením i do poslední třetiny, podařilo se hostům necelou minutu před druhou sirénou vyrovnat. Dlouhý třinecký tlak zakončil kanonýr Martin Růžička.

V polovině poslední části se povedlo Třineckým vývoj utkání otočit díky zásahu Martina Gernáta, ale vyrovnávací gól Dominika Lakatoše poslal utkání do prodloužení. V něm už po necelé minutě rozhodl o zisku bonusového bodu pro Třinec svým druhým gólem Martin Růžička.

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 2:5

Domácí, kteří po úterním vítězství Chomutova nad mistrovskou Kometou spadli na dno extraligové tabulky, inkasovali hned po minutě a 48 sekundách hry, když poslal Vítkovice od vedení Lukáš Kucsera. Ještě než se z první branky domácí vzpamatovali, prohrávali už 0:2. Tentokrát se za hosty prosadil David Květoň.

Pardubice pak sice rychle snížily zásluhou Patrika Poulíčka, jenže trefa Patrika Zdráhala zase vrátila hostům dvougólové vedení. Na 4:1 pro Vítkovice pak zkraje druhé části zvyšoval svým druhým gólem Lukáš Kucsera.

Antonín Dušek pak sice ještě na začátku poslední části vykřesal naději pro domácí, jenže víc už Pardubičtí nezvládli. Naopak na konečných 5:2 pro Vítkovice upravil Jakub Lev.

27. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Žejdl (D. Šťastný), 14. T. Knotek (Flynn, Kousal), 31. T. Knotek (Kousal, Flynn), 58. D. Šťastný (Pláněk), 59. Němeček (P. Musil) - 34. Lukeš z trest. střílení, 53. Porseland (Ščotka). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:8, navíc Dlapa 5 min. a do konce utkání - L. Doudera a Baránek oba 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2534.

PSG Berani Zlín - HC Oceláři Třinec 2:3 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Nosek (Lakatoš), 54. Lakatoš (Freibergs, Herman) - 40. Martin Růžička (Gernát, Mikulík), 50. Gernát (Polanský, Krajíček), 61. Martin Růžička (Krajíček). Rozhodčí: Hejduk, M. Petružálek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4151.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 7:3 (4:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Jan Kovář (Gulaš, Jones), 2. Indrák, 11. Jones (V. Němec, Kratěna), 11. Allen (Eberle, P. Straka), 36. Kodýtek (Gulaš, Pulpán), 44. Gulaš (Jan Kovář, Stach), 58. V. Němec - 14. M. Kvapil, 17. Birner (Valský, L. Hudáček), 55. L. Krenželok (Valský). Rozhodčí: Jeřábek, Kika - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:7, navíc Indrák (Plzeň) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4231.

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Poulíček (Perret, Wishart), 41. Kusý (Dušek, Hovorka) - 2. Kucsera (Szturc), 5. D. Květoň (O. Roman, Tybor), 15. P. Zdráhal (Š. Stránský, Kucsera), 33. Kucsera (Szturc, Pytlík), 49. Lev (O. Roman). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Bryška, Ganger. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 6209.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme