Sparta vyhrála v extralize podruhé v řadě, Litvínov doma podlehl Vítkovicím po nájezdech

Hokejisté Sparty navázali v 27. kole Tipsport extraligy na vítězství proti Hradci Králové a porazili doma Liberec 4:1. Litvínov podlehl Vítkovicím 3:4 po nájezdech. Mladá Boleslav porazila poslední Zlín 3:1. Plzeň přehrála Kladno 4:1. Olomouc nestačila v Třinci a padla 1:5. Brno prohrálo s Hradcem Králové 1:3.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané se radují po vítězství nad Libercem.

Sparťané se radují po vítězství nad Libercem. | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Sparta - Liberec 4:1

Před začátkem utkání sklidil velké ovace vládními opatřeními omezeného počtu pouze tisícovky fanoušků domácí útočník Daniel Přibyl, který se v dresu Sparty objevil v soutěžním utkání po vleklých zdravotních potížích po více jak pěti letech.

Sparta v hokejové extralize deklasovala druhý Hradec Králové, Chlapík se blýskl hattrickem

Číst článek

Úvod byl opatrný z obou stran a hra se odehrávala především ve středním pásmu. První větší šanci měl Buchtele, Kváča ale jeho střelu z mezikruží vyrazil betonem. Na druhé straně zase prověřil Saláka Klapka. V osmé minutě šli Sparťané do vedení: po Sobotkově přihrávce překonal Kváču bekhendovým blafákem Dvořáček.

Pražané pokračovali v tlaku i nadále a další dobrou příležitost měl Moravčík, pálil ale těsně mimo. S pokusem Chlapíka si poté bez problémů poradil Kváča. V závěru první třetiny hráli sparťané přesilovou hru, sehrála ji ale špatně, navíc sama inkasovali. Po rychlém protiútoku a skvělé přihrávce Rosandiče vyrovnal 37 sekund před první přestávkou Ordoš.

Vyrovnávací trefa Bílé Tygry nabudila a druhou část začali náporem. Dobrou šanci měl Jelínek, Salák jeho ostrou ránu skvěle vyrazil. Poté se na sparťanského brankáře řítil osamocený Klepiš, ani on ale Saláka nepřekonal. Pak se ke slovu dostali také domácí a po Jandusově střele zvonila za Kváčovými zády levá tyč. Vzápětí však pomohla branková konstrukce také Salákovi po střele Vlacha.

Hradec Králové po osmi vítězstvích nestačil na Mladou Boleslav. Podlehl jí 3:4 v prodloužení

Číst článek

Skóre se znovu měnilo ve 31. minutě. Krásnou individuální akcí se blýsknul sparťanský kapitán Řepík a střelou pod horní tyčku poslal domácí znovu do vedení. O chvíli později mohl přidat třetí branku navrátilec Přibyl, Kváča se ale proti jeho ráně bleskově přesunul. V závěru druhé části už se však Sparta radovala potřetí. Přesilovou hru využil po pěkné přihrávce Horáka nikým nehlídaný Chlapík.

Sparťanům vyšel rovněž vstup do třetího dějství a po rychlém přečíslení překonal Kváču počtvrté Sobotka. Liberečtí byli jako opaření a Pražané pokračovali ve velkém náporu, šance Chlapíka a Mikliše ale zlikvidoval Kváča.

Poté hráli domácí v početní převaze a pátou branku měl na hokejce Řepík, gólovou radost mu ale sebral fantastickým zákrokem Kváča. Přesilovku si zahráli také Severočeši a Salák měl plné ruce práce s dělovkou Vlacha. Na opačné straně byl blízko gólu Polášek, Kváčovi ale podruhé v zápase pomohla branková konstrukce.

Litvínov - Vítkovice 3:4 po nájezdech

Vítkovice přetlačily Litvínov na jeho ledě 4:3 po samostatných nájezdech, vyhráli potřetí v řadě a bodovali v pátém utkání za sebou. Hosté se díky tomu posunuli na osmé místo průběžné tabulky, Litvínov je desátý.

Domácí vedli v polovině zápasu 2:0, ale Vítkovice dokázaly během minuty a půl vrovnat. Litvínov pak sice znovu strhnul vedení na svou stranu, hosté ale znovu srovnali. Prodloužení rozhodující branku nepřineslo, a tak musely rozhodnout nájezdy. V nich si vítěznou trefu připsal Roberts Bukarts.

Mladá Boleslav - Zlín 3:1

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili na domácím ledě Zlín 3:1. Poslední Berani vyšli po dvou výhrách naprázdno, prosadili se až v samém závěru za stavu 0:3. Středočeši jsou čtvrtí se stejným bodovým ziskem, jakého dosáhla třetí Plzeň.

Plzeň - Kladno 4:1

Plzeň porazila Kladno 4:1 a připsala si třetí výhru z posledních pěti utkání. Domácí si rozhodující náskok vypracovali dvěma góly během druhé třetiny. Dvěma brankami se blýskl útočník Michal Bulíř, zdatně mu sekundoval třemi asistencemi obránce Peter Čerešňák. Škoda se posunula na třetí místo. Hosté skórovali pouze jednou a vyšli naprázdno podruhé za sebou.

Třinec - Olomouc 5:1

Třinečtí hokejisté vyhráli doma proti Olomouci 5:1. Hosté hráli poprvé v sezoně bez svého lídra Davida Krejčího a prohráli venku pošesté v řadě. Vedoucí tým soutěže rozhodl o výhře ve třetí třetině, v níž zlomil čtyřmi góly nerozhodný stav 1:1. Dvakrát se trefil Andrej Nestrašil.

Brno - Hradec Králové 1:3

Hokejisté Brna prohráli s Hradcem Králové 1:3 a podruhé za sebou vyšli bodově naprázdno. Nepřispěli tak majiteli klubu Liboru Zábranskému k oslavě 300. odkoučovaného zápasu svého týmu mezi elitou. Hradec rozhodl o své výhře ve druhé třetině, rehabilitoval se tak za páteční domácí debakl se Spartou (3:8) a pojistil si druhou příčku, Kometa zůstává třináctá.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Irving (Latta), 29. F. Lukeš (Chalupa, Balinskis), 38. P. Svoboda (Latta) - 35. Marosz (Roberts Bukarts, Plášil), 36. Fridrich, 55. Dej (Marosz, Galvinš), rozhodující sam. nájezd Roberts Bukarts. Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Axman, Kajínek. Vyloučení: 0:3, navíc M. Kalus (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Šidlík (Eberle, Bičevskis), 31. Jánošík (P. Kousal, Lunter), 40. O. Najman (P. Kousal, Pospíšil) - 59. Gazda (Zabusovs, P. Sedláček). Rozhodčí: Pešina, Micka - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:2, navíc Mamčics (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 689 (omezený počet).

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 5:1 (1:0, 0:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 17. P. Vrána (M. Adámek), 42. A. Nestrašil (Zahradníček, O. Kovařčík), 48. M. Doudera (Martin Růžička), 59. A. Nestrašil (O. Kovařčík), 60. M. Kovařčík (R. Szturc) - 27. Nahodil (J. Knotek, J. Káňa II). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branka a nahrávky: 13. Bulíř (G. Thorell, Čerešňák), 30. Bulíř (Čerešňák, Mertl), 38. Kantner (Čerešňák, L. Kaňák), 58. Mertl (M. Lang, Dzierkals) - 41. Wood (M. Filip, Jágr). Rozhodčí: Jeřábek, Horák - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:3, navíc M. Indrák (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 38. L. Horký (Mallet, Mueller) - 23. McCormack (Kelly Klíma, Lalancette), 28. Blain (F. Pavlík, Lev), 45. Jank (Koukal). Rozhodčí: Pražák, Úlehla - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1 Oslabení: 0:1. Diváci: 951 (omezený počet).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme