Třineckou formu tentokrát odnesla Olomouc, Vítkovice ve výročním utkání porazily Spartu

Hokejisté Třince se dál vezou na vítězné vlně. Ve 28. kole Tipsport extraligy vyhráli Oceláři čtrnáctý z posledních patnácti zápasů, když na domácím ledě porazili Olomouc 4:2. Mladá Boleslav dokázala vyhrát v Karlových Varech 3:1. Litvínov si doma poradil se Zlínem 5:3. Vítkovice porazily ve slavnostním utkání Spartu 4:2. Kometa porazila ve vypjatém utkání Plzeň 3:2. Liberec doma porazil poslední Pardubice 3:1. Hradec porazil Chomutov 5:0.

Brno, Ostrava, Liberec, Třinec, Karlovy Vary, Litvínov, Hradec Králové (Aktualizováno: 20:50 21. 12. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí Martin Růžička (vlevo) a Jjiří Polanský slaví vstřelený gól.

Třinečtí Martin Růžička (vlevo) a Jjiří Polanský slaví vstřelený gól. | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 4:2

Oceláři, kteří vyhráli třináct z posledních čtrnácti zápasů, vstoupili dobře i do domácího souboje s Olomoucí. V sedmé minutě otevřel skóre Vladimír Svačina, který usměrnil do sítě střílenou pobídku Laukáše Krajíčka.

Hanákům se podařilo vyrovnat n azačátku druhé třetiny, když David Škůrek ranou od modré čáry bleskově využil přesilovou hru. Vyrovnaný stav ale nevydržel moc dlouho, protože ani ne za tři minuty vrátil domácím vedení dorážející Ondřej Kovařčík. A ještě před druhou přestávkou zvýšil na 3:1 Marian Adámek.

V poslední části domácí nejdřív zahodili několik šancí, pak se ale přeci jen čtvrtého gólu dočkali a postaral se o něj Vladimír Dravecký, který pohotově dorazil střelu Aron Chmielewského. Olomoučtí pak sice ještě dokázali snížit, když se prosadil Bruno Mráz, víc ale hosté nestihli, a tak Třinec uhájil vítězství 4:2

HC VERVA Litvínov - PSG Berani Zlín 5:3

V Litvínově šli sice do vedení hosté, když se v 10. minutě prosadil Tomáš Fořt, jenže domácí pak dvěma rychlými góly skóre otočili. Nejdřív proměnil trestné střílení František Lukeš a hned o chvíli později se po bekhendovém zakončení radoval Viktor Hübl.

Nakonec se ale do kabin nešlo za stavu 2:1, i když to tak ještě malou chvilku před koncem první třetiny vypadalo. V čase 19:58 se totiž hned po vhazování v útočném pásmu opřel do puku hostující Dominik Lakatoš a vyrovnal na 2:2.

Ve druhé třetiny se na gól čekalo až do předposlední minuty, kdy rozjásal pětitisícovku diváků domácí Lukáš Válek, který vystřelil Litvínovu vedení 3:2. Zlínu se pak v polovině poslední třetiny podařilo vyrovnat zásluhou druhé trefy Tomáše Fořta, jenže tři body pro domácí za výhru 5:3 pak zařídili dvěma góly Jan Ščotka a Lukáše Válek.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 1:3

O první gól utkání na západě Čech se postaral v deváté minutě hostující Dominik Pacovský, dvougólové vedení Mladé Boleslavi pak ve druhé třetině zajistil Martin Pláíněk. Když už to vypadalo, že stav 0:2 vydrží do druhé přestávky, snížil čtyři sekundy před koncem druhé části domácí Ondřej Beránek.

V poslední třetině se Karlovarští snažili vyrovnat, místo toho jim nakonec necelé tři minuty před poslední sirénou zasadil třetí úder Tomáš Knotek, a rozhodl tak o tom, že Mladá Boleslav si připíše do tabulky tři body za venkovní vítězství 3:1.

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 4:2

Začátek utkání ve Vítkovicích patřil oslavám 90. výročí založení klubu. Téměř devět tisícovek diváků tleskalo dvaaosmdesáti postavám historie místního hokeje, kteří nastoupili na ledovou plochu. Pak ještě zaplněna hala uctila minutou ticha horníky, kteří zemřeli v nedaleké Karviné.

Na první gól se diváci načekali na první gól až do 24. minuty, kdy zařídil domácím vedení šikovnou tečí Černého střely Rastislav Dej. O pět minut později ujeli Vítkovičtí do přečíslení tři na dva, které skončilo gólovou střelou Jaroslava Mrázka a bylo to 2:0.

Hostům se podařilo snížit ještě před druhou přestávkou a byl to Jeremie Blain, který překonal Patrika Bartošáka. Krátce po začátku poslední části vrátil domácím, kteří nastoupili ve speciálních dresech, dvougólové vedení Jan Schleiss.

Sparťané pak ještě jednou snížili zásluhou Petra Vrány, ale poslední slovo měli nakonec domácí. Na konečných 4:2 pro Vítkovice upravil čtyři minuty před koncem Šimon Stránský.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 3:2

Zápas mezi Kometou a Plzní sliboval ofenzivní hokej. A ten se také od samotného začátku utkání praktikoval. Do vedení šli domácí po krásné akci - Zaťovič našel před bránou Muellera, jehož čtrnáctá trefa sezony poslala Brno do vedení.

Aktivita Komety pokračovala a hosté nevěděli, kam dřív skočit. Běžela devátá minuta a Plekancova formace zatopila Indiánům v předbrankovém prostoru. V něm se nejlépe zorientoval důrazný Zohorna a uklidil puk do sítě. Pro nejmladšího z bratrské trojice to byla vůbec první branka v probíhajícím ročníku.

Jan Kovář má nabídky ze zahraničí, ale zůstává v Plzni. Smlouvu prodloužil do konce sezony

Číst článek

Na to už se trenér Plzně Ladislav Čihák nemohl dívat a vzal si oddechový čas. Hostům pořádný průvan pomohl, zvýšili tempo a dočkali se kontaktní branky. Od modré čáry napřáhl Jones, Vejmelka nic neviděl a poprvé v zápase lovil puk ze své sítě.

Druhá třetina nabídla znovu pohledný hokej, kterému nechybělo ani jiskření mezi Kovářem, Plekancem a Zaťovičem. Vyhecovaný souboj pro všechny aktéry orámovala 29. minuta, kdy Hruška v osobním souboji přetlačil plzeňského obránce Kaňáka, tím se dostal do střelecké pozice Dočekal a svižnou ranou nedal Frodlovi šanci.

Znovu to bylo o dva góly a znovu tento stav dlouho nevydržel. Denis Kindl si po kombinaci s Vojtěchem Němcem najel mezi kruhy a Vejmelkovi nedal šanci zareagovat. V závěru třetiny mohl bekhendem zvýšit stav Hruška, jenže Frodl jej v jasné tutovce vychytal lapačkou.

Nervózní utkání pokračovalo faulem Vráblíka, který vyvolal emoce na plzeňské střídačce. Na ní neudržel emoce na uzdě asistent Špaček a inkasoval nejprve menší trest a poté i ten větší a musel se odebrat do kabiny. Málo vídaný moment nabídl Brnu hned dvojnásobnou přesilovku pět na tři. V něm Brňané ostřelovali skvěle chytajícího Frodla, jež svůj tým držel v naději na vyrovnání. Hosté zkusili v závěru power-play, ale marně.

Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 3:1

Lepší vstup do utkání měl domácí Liberec a Kacetl musel být hned od počátku ve střehu. Nejprve v dobré šanci vychytal Ordoše, následně si na něj nepřišli ani Hanousek se Šmídem. Bílí Tygři však stupňovali svůj tlak a v deváté minutě se dostali do vedení. Stříteského ránu umě tečoval mezi Kacetlovy betony mladík Zachar.

Plzeňští hokejisté rozstříleli Liberec 7:3, Třinec zvládl prodloužení ve Zlíně

Číst článek

Dynamo mohlo odpovědět hned vzápětí, Perret ale se svým blafákem neuspěl. Poté si Pardubice zahrály přesilovku a po pěkné kombinaci měl vyrovnání na hokejce Kusý. Téměř jistému gólu však zabránil bleskovým přesunem Will.

Do dvougólového vedení tak unikli v úvodu druhé části Severočeši. V signalizované výhodě usměrnil Dohertyho střílenou přihrávku za Kacetlova záda Jelínek. Liberec navíc pokračoval přesilovou hrou a tu dokázal výstavní ranou pod horní tyč využít Filippi.

Také Pardubice se však dokázaly prosadit v početní výhodě, dělovkou bez přípravy snížil Hovorka. Bílí Tygři si mohli vzít tříbrankové vedení rychle zpět, Kvapilovu střelu ale zastavila pouze levá tyč.

S přibývajícím časem se Východočeši stále více tlačili do útoku, Mandát ani Hovorka ale Willa nepřekonali. V přesilové hře neuspěl ani z ideální pozice střílející Dušek. K závěrečnému tlaku už však Liberec soupeře nepustil a vítězství si zkušeně pohlídal.

Mountfield HK - Piráti Chomutov 5:0

Domácí v utkání oblékli symbolické zelené vánoční dresy. První třetinu sice začali šancí hosté, ale puk se po nečekaném odrazu snesl jen na tyč branky, v níž stál gólman Pavelka. Ten tentokrát dostal přednost před Američanem Maxwellem. Hned poté se do tlaku dostali favorizovaní domácí. Ve třetí minutě byl sám před Petersem Koukal, napálil však puk nad bránu.

Hokejový Chomutov se konečně odlepil ode dna. ‚Jsme na dobré cestě,‘ říká Duda

Číst článek

O tři minuty později už ale Hradci vyšla perfektní akce. Na dlouhou Rosandičovu přihrávku si mezi obránce najel Dragoun a únik proměnil ranou mezi nohy. Mountfield byl aktivnější, další jasné příležitosti si však vypracoval až na konci první části v přesilovce. První formace mačkala Piráty celé dvě minuty, gól mohl dát dvakrát Smoleňák a jednou Zámorský, Peters přesto odolal.

I proto se skóre změnilo až ve 22. minutě. Domácí předvedli perfektní kombinaci - puk šel rychle od Dragouna přes Radovana Pavlíka a Cibulskise až ke střelci Vincourovi, jenž skóroval do prázdné branky.

Od té chvíle se hrálo o zlomový gól. Hradci by přinesl klid, Chomutovu naději. Domácí Smoleňák trefil tyč, hostující Duda mířil po šikovné otočce kolem brány těsně vedle. Mountfield byl nakonec úspěšnější, ve 28. minutě prostřelil Peterse po Smoleňákově přihrávce od zadního mantinelu Koukal. Hosté se nevzdávali, jenže Pavelka chytal velmi dobře, navíc mu po Stránského pokusu pomohla tyč.

Ve třetí třetině nedovolili domácí pochyby, kdo bude vítězem. Ve 44. minutě obral Koukal hosty o puk, Smoleňák přihrál před prázdnou branku Chalupovi, jenž snadno skóroval. O čtyři minuty později Královéhradečtí využili přesilovku, když do horního rohu napálil puk Vincour.

Tipsport extraliga 2018/19 (PLATNÉ K 21. 12. 2018)
Tým Z V VP PP P Skóre B
1. Třinec 29 18 2 2 7 89:57 60
2. Liberec 28 15 2 3 8 96:76 52
3. Mountfield HK 29 13 5 3 8 83:68 52
4. Vítkovice 29 14 1 3 11 70:71 47
5. Olomouc 27 13 2 3 9 66:68 46
6. Kometa Brno 28 12 3 3 10 78:78 45
7. Plzeň 26 10 4 4 8 74:58 42
8. Sparta 27 10 5 1 11 77:74 41
9. Litvínov 28 12 2 1 13 70:70 41
10. Mladá Boleslav 29 13 0 1 15 67:72 40
11. Zlín 28 11 2 2 13 75:77 39
12. K. Vary 27 11 1 1 14 76:77 36
13. Chomutov 27 6 1 3 17 62:90 23
14. Dynamo 28 5 2 2 19 57:104 21

28. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Svačina (Krajíček, Polanský), 27. O. Kovařčík (Martin Růžička, Krajíček), 36. Adámek (Martin Růžička, Marcinko), 47. Dravecký (Chmielewski) - 24. Škůrek (B. Mráz, J. Knotek), 59. B. Mráz (Skladaný). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebauer, Lučan. Vyloučení: 4:4, navíc Marcinko - Handl oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5044.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 40. O. Beránek (Skuhravý, Kohout) - 9. Pacovský (D. Šťastný, Žejdl), 27. Pláněk (Vondrka, Kotvan), 58. T. Knotek (Kotvan, Vondrka). Rozhodčí: Jeřábek, R. Svoboda - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:5, navíc Sičák (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3338.

HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 5:3 (2:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. F. Lukeš z trestného střílení, 17. V. Hübl (Válek, L. Doudera), 39. Válek (Baránek), 53. Ščotka (Kašpar, J. Petružálek), 56. Válek (F. Lukeš) - 10. Fořt (J. Ondráček), 20. Lakatoš (Okál, Herman), 49. Fořt (Kubiš). Rozhodčí: Pešina, Kika - Kis, Rampír. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 5176.

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Dej (T. Černý, Olesz), 29. J. Mrázek (Dej, Olesz), 43. Schleiss, 56. Š. Stránský (Schleiss) - 39. Blain, 53. P. Vrána (T. Pavelka). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5, navíc Výtisk (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 8939.

Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. M. Zachar (Stříteský), 24. P. Jelínek (Doherty, Filippi), 25. Filippi (Redenbach) - 27. Hovorka (Bubela, Trončinský). Rozhodčí: Bejček, Pražák - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. Diváci: 6291.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Mueller (Zaťovič), 9. R. Zohorna (M. Erat), 29. Dočekal - 11. Jones (Stach, Kratěna), 33. D. Kindl (V. Němec, D. Kindl). Rozhodčí: Hodek, Šír - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:9, navíc Mallet 10 min. a do konce utkání - Preisinger 10 min., asistent trenéra Špaček do konce utkání. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Mountfield Hradec Králové - Piráti Chomutov 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Dragoun (Rosandič, F. Pavlík), 22. Vincour (Cibulskis, R. Pavlík), 28. Koukal (Smoleňák), 44. M. Chalupa (Smoleňák, Koukal), 48. Vincour (Smoleňák, Koukal). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Pešek, Malý. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 5165.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme