Hokejové Pardubice doma nestačily na Brno, Třinec přestřílel poslední České Budějovice

Hokejisté Komety ztratili v 39. kole Tipsport extraligy na ledě Pardubic dvougólové vedení, nakonec si ale vezou do Brna tři body za vítězství 3:2. Třinec doma přestřílel České Budějovice 9:7. Litvínov si doma poradil se Zlínem a zvítězil 3:2. Sparta udolala Mladou Boleslav 3:2 po prodloužení. Olomouc prohrála s Plzní 3:4. Hradec Králové porazil Karlovy Vary 4:0. Liberec zvítězil nad Vítkovicemi 3:2.

Pardubice (Aktualizováno: 19:24 24. 1. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Komety slaví gól na ledě Pardubic.

Hokejisté Komety slaví gól na ledě Pardubic. | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Pardubice - Brno 2:3

Hosté se dostali na východě Čech do vedení díky přesilové hře, kterou využil Jakub Klepiš, když si nabruslil mezi kruhy a prostřelil brankáře Barulina. Do dvoubrankového vedení hosté odskočili krátce po první přestávce po střele Jakuba Valského, který se štěstím procedil puk do sítě.

Hokejisté Liberce vyhráli nájezdovou bitvu o devíti sériích na ledě Zlína, Plzeň přetlačila Hradec Králové

Číst článek

Ještě před koncem druhé třetiny ale bylo vyrovnáno. Nejdřív využil v 37. minutě Matej Paulovič přesilovku a patnáct sekund před sirénou pak v signalizované výhodě úspěšně dorážel Ondřej Toman.

Hosté si ale vzali vedení zpátky. Postaral se o to v poslední části Filip Král přesnou střelou z levého kruhu. Tentokrát už se Pardubice do zápasu nedostaly, a tak doma podlehly Brnu 2:3.

Litvínov - Zlín 3:2

Moravané neprožívají dobrou sezonu a špatně začali i na ledě Litvínova. Už ve třetí minutě totiž inkasovali po trefě Jana Ščotky. Vedení domácích ale netrvalo dlouho, protože v 11. minutě vyrovnal z dorážky Tomáš Fořt.

Ve druhé třetině Litvínov díky dvěma slepeným gólům odskočil do vedení 3:1, když se postupně prosadili Viktor Hübl a Pawel Zygmunt. Zlín se ale brzy znovu vrátil do zápasu, když krátce nato na rozdíl jediné branky snížil Štěpán Fryšara. Víc už ale hosté nestihli a prohráli v Litvínově 2:3.

Olomouc - Plzeň 3:4

Obě předchozí střetnutí Olomouce s Plzní v této sezoně skončila až po prodloužení a k podobnému scénáři se schylovalo i tentokrát. Na trefu hostujícího Luboše Roba bleskově odpověděl Adam Rutar a po první třetině byl stav zápasu vyrovnaný.

Ve druhé části se Plzni povedlo odskočit do vedení 1:3, když se prosadili David Jiříček a Jakub Pour. Domácí pak ale nejdřív snížili zásluhou Tomáše Gřeše a necelých pět minut před koncem vyrovnal Petr Kolouch. Jenže v předposlední minutě přišla chyba olomouckého Káni, po které strhl vedení znovu na plzeňskou stranu Milan Gulaš. Olomouc tak nakonec doma podlehla Plzni 3:4.

Sparta - Mladá Boleslav 3:2 v prodl.

Na Spartě se skóre poprvé měnilo až po první přestávce, když se do mladoboleslavské branky trefil Jan Košťálek. Na 2:0 pak zvyšoval v přesilovce David Tomášek. Hostům se ale podařilo zásluhou Ondřeje Dlapy a Mário Luntera vyrovnat a dostat zápas do prodloužení.

V něm ale zařídil bod navíc pro Pražany Michal Řepík, který se dostal do samostatného úniku a bekhendovým blafákem překonal hostujícího brankáře. 

👏 | Tradičně to byl boj, ale nakonec proti Boleslavi bereme dva body za výhru v prodloužení ✌️
📰 Reportáž na webu: bit.ly/BoleslavVýhra
#hcsparta #nezastavíš #SPAvMBL

18:26 – 24. 01. 2021

2 56

Hradec Králové - Karlovy Vary 4:0

Utkání Hradce Králové s Karlovými Vary se proměnilo v jasnou záležitost. Vítězný gól padl už v 9. minutě, kdy se prosadil Jakub Orsava. Ve druhé třetině odskočili domácí do pohodlného třígolového vedení díky trefám Jamieho Blaina a Jakuba Lva.

V poslední části už jen upravil na konečných 4:0 pro Hradec Králové Lukáš Cingel.

Liberec - Vítkovice 3:2

Severočeši se proti Vítkovicím dostali do vedení 3:0 díky dvěma trefám Dávida Cígera a jednomu přesnému zásahu Adama Musila. V poslední třetině si ale Liberec zahrával a nechal Vítkovice vrátit se do zápasu.

Nejdřív snížil na 3:1 z trestného střílení Zbyněk Irgl a v 59. minutě pak dotáhl svůj tým na rozdíl jediné branky Vladimír Svačina. Víc ale hosté nestihli, a tak prohráli v Liberci po výsledku 3:2.

Třinec - České Budějovice 9:7

Poslední České Budějovice začaly na ledě favorizovaného Třince výborně a ještě během první třetiny se dostali do třígolového vedení zásluhou Brandona Aldersona, Matěje Tomana a Daniela Voženílka.

Jenže domácí se vzchopili dokázali vyrovnat na 3:3, když se postupně trefili Marin Gernát, Jack Rodewald a Tayloer Leier. Pak se ale historie opakovala a hosté znovu utekli do tříbrankového vedení. 

Třinec pak zvládl snížit na 5:6, ale hosty pak trochu uklidnil další brankou Gabin Ville. Ani tentokrát ale nebylo rozhodnuto, protože domácí zvládli během posledních 15 minut nastřílet čtyři góly a otočit na konečných 9:7.

⚪️🔴 Infarkt |

#TRIvCEB | #telh

19:23 – 24. 01. 2021

2 24

39. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky 37. Paulovič (A. Kosticyn, Nakládal), 40. O. Roman (R. Kousal, A. Kosticyn) - 9. Klepiš (Vejmelka), 24. Valský (Brabenec, T. Šoustal), 47. F. Král (Mueller, Zaťovič). Rozhodčí: Sýkora, Šír - Pešek, Votrubec. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. Bez diváků.

Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Orsava (J. Sklenář), 24. Blain (Jergl, Nedomlel), 37. Lev (Nedomlel), 41. Cingel (Lev). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Lhotský, Votrubec. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Bez diváků.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Gríger (A. Musil, A. Najman), 30. Gríger (P. Jelínek), 32. A. Musil (Lenc, Knot) - 52. Irgl z trestného střílení, 59. Svačina (Pyrochta). Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Gebauer, Ganger. Vyloučení: 4:2, navíc Lakatoš 10 min. a do konce utkání, Dočekal (oba Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Bez diváků.

HC Oceláři Třinec - Madeta Motor České Budějovice 9:7 (1:3, 4:3, 4:1)
Branky a nahrávky: 16. Gernát (Martin Růžička), 22. Rodewald (Kurovský, Leier), 24. Leier (Rodewald, Kundrátek), 37. Gernát (Leier), 38. M. Stránský (Martin Růžička), 47. M. Kovařčík (Gernát, Leier), 48. M. Stránský (Martin Růžička, P. Vrána), 54. Dravecký (M. Stránský, P. Vrána), 60. Hrehorčák - 5. Alderson (Vydarený), 10. M. Toman (M. Forman, D. Voženílek), 16. D. Voženílek (M. Toman, Z. Doležal), 28. Z. Doležal (M. Toman, M. Forman), 34. Lytvynov (Holec, D. Voženílek), 35. Z. Doležal (M. Toman), 43. G. Ville (P. Novák, Karabáček). Rozhodčí: Kika, Vrba - Axman, Hlavatý. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. Bez diváků.

HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Ščotka (Petružálek, Irving), 34. V. Hübl (F. Lukeš, Pospíšil), 36. Zygmunt (Jícha) - 11. Fořt (Ferenc), 38. Fryšara (Řezníček, Vopelka). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 0:4, navíc Cibulskis (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Bez diváků.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. A. Rutar (Ondrušek, Gřeš), 35. Gřeš (Ostřížek, Vyrůbalík), 56. Kolouch (Dujsík) - 10. Rob (Kracík), 24. Jiříček (F. Suchý, Kodýtek), 34. Pour (Kracík, Stříteský), 59. Gulaš (P. Straka). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:2. Bez diváků.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:2 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Košťálek (Sobotka, Tomášek), 35. Tomášek (R. Horák), 62. Řepík - 37. Dlapa (D. Šťastný, Jääskeläinen), 50. Lunter. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 6:4, navíc Šidlík (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 2:0. Bez diváků.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme