Jágr zaznamenal tři body, Kladno ale prohrálo v prodloužení. Spartě odvolání trenéra zatím nepomohlo

Hokejistům Kladna nepomohly ve 42. kole ani tři body Jaromíra Jágra za gól a dvě asistence a Karlovým Varům doma podlehli 4:5 v prodloužení. Sparta Praha prohrála v prvním utkání po odvolání trenéra Uweho Kruppa na ledě Třince 1:5. Radek Smoleňák rozhodl o vítězství Hradce Králové na ledě Plzně 3:2 po nájezdech. Vedoucí Liberec podlehl doma po nájezdech 1:2 Vítkovicím.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr v dresu kladenských Rytířů

Jaromír Jágr v dresu kladenských Rytířů | Zdroj: Profimedia

Kladno v úvodních minutách zasypalo Novotného několika střelami, jako první však v páté minutě skórovali hosté. Rachůnek se protáhl kolem Romančíka a zakončením z úhlu překonal Godlu. V deváté minutě Západočeši málem zvýšili, jenže obránce Rohan orazítkoval tyč. Rytíři se dočkali o čtyři minuty později. Jágr nahrál volnému Zikmundovi, který zády k brance bekhendem pod horní tyč srovnal.

Jágr dělá jen to, co miluje. A tak stále hraje hokej

Číst článek

„Diváci, kteří dneska dorazili na zimní stadion, viděli velmi atraktivní utkání se vším všudy. S emocemi, s góly, spornými situacemi. Zápas měl doopravdy všechno," řekl na tiskové konferenci asistent karlovarského trenéra Tomáš Mariška.

V 15. minutě Vampola přihrál Jágrovi, který vypálil z úhlu a Novotnému propadl puk za brankovou čáru. Rozhodčí po konzultaci s videem gól uznali, Karlovy Vary si ale vzaly na pomoc trenérskou výzvou, která k nelibosti domácích zvrátila původní verdikt.

V 28. minutě se Kladno znovu dočkalo. Jágr se ujal kotouče u zadního hrazení, obkroužil branku a poslal Středočechy do vedení. Sedmačtyřicetiletý majitel klubu se trefil po třech zápasech.

Energie odpověděla dvěma zásahy v rozmezí 31. až 37. minuty. Vyrovnání zařídil z dorážky Koblasa a obrat dokonal kapitán Skuhravý, který po sedmi vteřinách využil početní výhodu.

V závěru druhé třetiny se zranil Godla, kterého vystřídal Cikánek. Poté se Kladnu naskytla 112 vteřin trvající přesilovka pět na tři, kterou 14 sekund před koncem zužitkoval obránce Austin. Karlovarský kouč Pešout znovu použil trenérskou výzvu, tentokrát neúspěšně.

Kanaďan Austin se 14. brankou v ročníku dorovnal sparťanskému Koštálkovi v čele nejlepších střelců mezi zadáky. U jeho trefy asistoval také Jágr, který podruhé v sezoně nasbíral v jednom utkání minimálně tři body.

Zkraje závěrečné třetiny vrátil hostům vedení Gríger, jenž při hře o jednoho muže navíc dorazil za Cikánka Rachůnkovu střelu. Vyrovnání měli na holi Kaut s Bílkem, ale zblízka nedali. Povedlo se to až Keharovi, který si připsal premiérový zásah v extralize.

V prodloužení rozhodl Rachůnek po Flekově nahrávce o čtvrté venkovní výhře Energie v řadě. „Jsem hrdý na to, jak naši hráči k zápasu přistoupili, i když proti nám dneska stálo hrozně moc aspektů. Dokázali jsme se s tím neskutečně vypořádat a obětavým týmovým výkonem jsme si došli pro dva body,“ uvedl Mariška.

Kladno, které má z jedenácté pozice devítibodový náskok na poslední Pardubice a navíc zápas k dobru, bylo rádo za první bod po čtyřech utkáních. „Je to po dlouhé době jeden. Je to málo, ale je to lepší než nic, protože potřebujeme každý, když vidíme, jaké zápasy se hrají a jaké jsou výsledky. Pro nás je každý bod zlatý,“ řekl trenér Rytířů Jindřich Lidický.

Třinec nasázel Spartě pět gólů

Sparta pod dočasným vedením sportovního manažera Jaroslava Hlinky a sportovního ředitele Petra Tona nevybočila ani v Třinci z šedi posledních dní. Od 12. ledna získala jen dva body v sedmi utkáních. Pražané, které sužuje velká marodka, nastoupili ve srovnání se středečním domácím duelem s Libercem (2:6) s jedinou změnu v sestavě - Piskáčka nahradil v obraně Jeřábek.

Zemětřesení ve Spartě. Vedení hokejového klubu odvolalo trenéra Uweho Kruppa

Číst článek

Hosté přežili v úvodu šanci Marcinka, jehož střelu do odkryté branky skvěle zneškodnil Machovský. Poté si ale Oceláři pomohli přesilovými hrami. První využil po šesti sekundách Stránský, ke kterému se odrazila Wolského střela a pohodlně doklepl puk bekhendem do prázdné branky. Ve druhé početní výhodě zvýšil Vrána po pasu Wolského. Třinec ještě zahodil dvě přečíslení dva na jednoho.

Sparta měla velkou šanci dostat se zpět do hry v první polovině prostřední třetiny. V přesilové hře pět na tři, která trvala 76 sekund, ale Štěpánek vychytal Kudrnu a Smejkal minul branku. V další početní výhodě měl Rousek poloodkrytou branku, ale třinecký gólman se přemístil a opět skvěle zasáhl.

To Třinec trestal a využil i svou třetí přesilovou hru v zápase - rychlou souhru zakončil parádní ranou reprezentant Stránský, s 16 trefami nejlepší střelec Ocelářů v této sezoně. Brzy na to přidal tečí čtvrtý gól Vrána.

Sparta nastoupila do třetí třetiny s Wolfem v brance a touhou s utkáním ještě něco udělat. Brzy překonal Štěpánka z úniku aktivní Říčka, který se prosadil bekhendovým zakončením mezi betony třineckého gólman. Hosté měli i další šance, ale z ojedinělé akce domácích udeřil Hrňa.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. M. Stránský (Wolski, Roth), 15. P. Vrána (Wolski, Roth), 35. M. Stránský (Marcinko, P. Vrána), 37. P. Vrána (Zahradníček, M. Doudera), 53. Hrňa (M. Stránský, Marcinko) - 45. Říčka (D. Vitouch). Rozhodčí: Mrkva, Stano (SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:3. Využití: 3:0. Diváci: 5400 (vyprodáno).

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:5 v prodl. (1:1, 2:2, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Zikmund (Jágr), 28. Jágr, 40. Austin (Vampola, Jágr), 49. Kehar (Lakos, J. Strnad) - 5. T. Rachůnek (Flek), 31. Koblasa (Graňák, Plutnar), 37. Skuhravý (M. Rohan), 43. Gríger (T. Rachůnek), 62. T. Rachůnek (Flek). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Frodl, Ganger. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Diváci: 3800.

HC Olomouc - PSG Berani Zlín 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Irgl (Ondrušek, Burian), 20. Nahodil (Klimek), 58. Kolouch (Irgl) - 56. Dufek (Claireaux). Rozhodčí: Pražák, Obadal - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 4528.

HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 46. Mandát (R. Kousal) - 8. V. Hübl (F. Lukeš), 35. Ščotka (Válek). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 9335.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 60. Mueller (M. Erat, Rákos), rozhodující sam. nájezd Mueller - 52. Pláněk (Klepiš, R. Zohorna). Rozhodčí: Kika, Lacina - Axman, Klouček. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 7249.

HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Pour, 49. V. Němec (Mertl, Kantner) - 32. Lev (Žejdl, Eklund), 39. F. Pavlík (Cibulskis, Koukal), rozhodující sam. nájezd Smoleňák. Rozhodčí: Micka, Pešina - Malý, Pešek. Vyloučení: 10:8, navíc Gulaš (Plzeň) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 6089.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Lenc (Birner, L. Hudáček) - 39. Schleiss (J. Hruška), rozhodující sam. nájezd Schleiss. Rozhodčí: R. Svoboda, Bejček - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 6956.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme