Hokejová Olomouc se po skoro 190 minutách dočkala gólu, s Kometou ale prohrála 1:3

Hokejisté Olomouce sice dokázali v domácím zápase 9. kola Tipsport extraligy proti Kometě Brno ukončit dlouhé čekání na gól, na vítězství ale nedosáhli. Hosté po gólech Luboše Horkého, Lukáše Nahodila a Martina Zaťoviče vyhráli 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brněnští hokejisté slaví gól proti Olomouci.

Brněnští hokejisté slaví gól proti Olomouci. | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Domácí hráči šli do utkání proti Kometě s hodně nelichotivou statistikou - už skoro 160 minut se jim nepodařilo vstřelit gól. Na nepříznivé bilanci se nic nezměnilo ani během opatrné první třetiny, v jediné větší šanci totiž olomoučtí útočníci dobře nenaložili s únikem dva na jednoho.

Hokejisté Třince vyhráli ve Zlíně a jsou v čele extraligy. Kladno předvedlo proti Plzni další obrat

Číst článek

Ve druhé třetině už se domácí konečně dostali a po 187 minutách a 19 sekundách ukončili čekání na gól. Vilém Burian přikopl puk Lukáši Nahodilovi a ten ho pohotově poslal do branky. Vedení ale Olomouci dlouho nevydrželo, už po 34 sekundách totiž vyrovnal brněnský útočník Luboš Horký. I Kometa tím protrhla dlouhé trápení, na gól totiž čekala víc než dvě hodiny.

Hned zkraje třetí části hosté skóre otočili a šli do vedení, když si Martin Zaťovič zpracoval puk mezi kruhy a poslal ho přesně pod horní tyč. A ve 45. minutě pak Jan Hruška povedeným zakončením po chybě domácí obrany zvýšil na 3:1 pro hosty.

Domácí už se do zápasu vrátit nedokázali, a tak vyprodaný stadion viděl čtvrtou olomouckou porážku v řadě. Naopak Kometa napravila ostudnou domácí porážku 0:7 se Zlínem.

Dohrávka 9. kola hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Kometa Brno 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 29. Nahodil (Burian) - 29. L. Horký (Plekanec), 42. Zaťovič (Kusko, Malec), 45. J. Hruška. Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme