Kousal řídil vítězství Mladé Boleslavi nad Kometou, třinecký Daňo hattrickem sestřelil Litvínov

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 9. kole extraligy Kometu Brno 3:2 a vyhráli doma pátý ze šesti zápasů v sezoně. Hradec Plzeň doma nestačila na Hradec Králové a padla po výsledku 2:5. Třinec hlavně díky bleskovému hattricku Marka Daňa porazil Litvínov 4:1. Olomouc si poradila s Brnem po výsledku 3:0. České Budějovice prohrály posedmé v řadě, Vítkovicím podlehly 2:3 po nájezdech. Pardubice doma prohrály s Karlovými Vary 2:4.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 19:42 9. 10. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Kousal slaví gól proti Kometě Brno.

Robert Kousal slaví gól proti Kometě Brno. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Mladá Boleslav sice v úvodní třetině přestřílela Kometu 15:5, branka však nepadla žádná. Nejblíže k ní měli domácí po šanci Šťastného a úniku Fořta, na druhé straně uhasil nájezd dvou proti jednomu obránce Bruslařského klubu.

Souboj nejhorších týmů hokejové extraligy ovládl Litvínov, Karlovy Vary přehrál 4:1. Slaví i Liberec

Číst článek

Ve druhé části se ale pro změnu na gól nečekalo dlouho. Po 84 sekundách tečoval Koblížkovu „žabičku“ těsně před domácím gólmanem Novotným finský útočník Strömberg. Naprosto totožná situace se opakovala o šest minut později. Tentokrát nahrával Kollár a tečujícím úspěšným střelcem byl Šalé.

Domácí snížení přišlo za 14 vteřin, kdy se trefil na pravém kruhu volný obránce Jeřábek a zaznamenal první branku v mladoboleslavském dresu.

Domácí se dočkali vyrovnání ve 46. minutě, kdy byl u odraženého puku po Pýchově střele jako první Kousal a upravil na 2:2. Mladá Boleslav pak byla aktivnější a nakonec byla odměněna dvě a půl minuty před koncem. V přesilovce napřáhl Kousal, svou ranou zlomil hůl obránci Kučeříkovi, který tak nechtěně tečoval puk za Furchova záda. Domácí v závěru ustáli i hrou v power-play zesílenou přesilovku Brna šesti hráčů proti čtyřem.

Plzeň – Hradec Králové 2:5

Hokejisté Hradce Králové zvítězili na ledě Plzně 5:2 a odčinili předchozí dvě porážky. Domácí sice po první třetině drželi hubené vedení, ale hosté dvěma góly v prostřední části skóre otočili a navíc ubránili oslabení ve třech. Hradecké dva slepené góly z úvodu třetí dvacetiminutovky Plzeň definitivně zlomily a ukončily její čtyřzápasovou bodovou sérii. Indiáni tak doma prohráli čtvrtý z pěti duelů v nové sezoně.

Třinec – Litvínov 4:1

Třinec porazil v na svém ledě Litvínov 4:1 a na pátý pokus doma poprvé vyhráli. Hlavní postavou zápasu se stal Marko Daňo, který měl v čase 7:17 na kontě hattrick a v této sezoně už dal osm branek. Náskok zvýšil v 51. minutě Libor Hudáček, který skóroval za Oceláře v extralize poprvé. Čestný úspěch hostů zaznamenal v závěru z úniku Patrik Zdráhal.

Olomouc – Kladno 3:0

Hokejisté Olomouce vyhráli doma nad Kladnem 3:0 a ovládli doma čtvrtý z pěti zápasů v sezoně. Druhým čistým kontem v ročníku k tomu přispěl slovenský brankář Branislav Konrád. Rytíři počtvrté za sebou nebodovali a neskórovali už 223 minut a 32 sekund.

České Budějovice – Vítkovice 2:3 po náj.

Jihočeši podlehli doma Vítkovicím 2:3 po samostatných nájezdech a prohráli posedmé za sebou. Motor během této série získal jen tři body. Ostravané zabrali po dvou prohrách v řadě a vítězným gólem v rozstřelu o tom rozhodl lotyšský útočník Roberts Bukarts.

Pardubice – Karlovy Vary 2:4

Hokejisté Karlových Varů vyhráli po obratu na ledě lídra Pardubic 4:2 a posunuli se z posledního na 11. místo. Západočeši ještě po druhé třetině prohrávali 1:2, ale v posledním dějství třemi góly otočili stav zápasu. Shodně gólem a asistencí k tomu pomohli Jiří Černoch, Petr Koblasa a kapitán Tomáš Vondráček. Dynamo poprvé v sezoně nebodovalo a potřetí prohrálo.

9. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 28. R. Jeřábek (Šťastný), 46. P. Kousal (Pýcha, O. Najman), 58. P. Kousal (Pýcha, Aberg) - 22. Strömberg (Koblížek, T. Sallinen), 28. Šalé (Kollár, A. Zbořil). Rozhodčí: Hribik, Veselý - Kajínek, Lučan. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 2597.

HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 12. Kodýtek (Rekonen, Budík), 55. Malát (Blomstrand) - 25. Okuliar (Kevin Klíma, Jergl), 31. Pajer (Štohanzl), 42. Lalancette (J. Veselý, Zachar), 43. R. Pavlík (Štohanzl, Pajer), 60. Lev (Lalancette). Rozhodčí: Jeřábek, Sýkora - Klouček, Komárek. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 3697.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Daňo (Jaroměřský), 6. Daňo, 8. Daňo (Nestrašil, J. Jeřábek), 51. L. Hudáček (D. Voženílek, Chmielewski) - 59. P. Zdráhal (Jaks, Zile). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3668.

HC Olomouc - Rytíři Kladno 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Klimek (Navrátil), 4. J. Káňa (Bambula, Strapáč), 21. Orsava (Navrátil, Nahodil). Rozhodčí: Hradil, Kika - Hlavatý, Axman. Vyloučení: 8:6, navíc Švrček - Dotchin oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4736.

HC Motor České Budějovice - HC Vítkovice Ridera 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Gulaš (Šenkeřík, Dzierkals), 34. Gulaš - 18. M. Kalus (Fridrich, Lindberg), 40. Krieger (Roberts Bukarts), rozhodující sam. nájezd Roberts Bukarts. Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Frodl, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváků: 5276.

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 20. Radil (D. Musil, Čerešňák), 24. Cienciala (T. Dvořák, Říčka) - 32. Černoch (Vondráček), 49. O. Beránek (Koblasa, Černoch), 52. Koblasa, 58. Vondráček (Hladonik). Rozhodčí: Pilný, Šindel - Brejcha, Hynek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 7984.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme