Jágr dvěma góly zařídil vítězství Kladna v Chomutově, uspěly i Pardubice

Hokejisté Kladna dokázali v sedmém utkání baráže vyhrát na ledě Chomutova 3:1 a přiblížili se účasti v extralize. Dva kladenské góly vstřelil Jaromír Jágr. Slaví i Pardubice, které doma porazily České Budějovice 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Chomutov, Pardubice (Aktualizováno: 20:46 12. 4. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Duda (vlevo) a Jaromír Jágr

Radek Duda (vlevo) a Jaromír Jágr | Zdroj: ČTK

Piráti Chomutov - Rytíři Kladno 1:3

Rytíři začali ve vyprodané chomutovské hale výborně a už po necelých pěti minutách hry vedli. Postarali se o to Tomáš Plekanec s Jaromírem Jágrem, když první jmenovaný našel sedmačtyřicetiletého veterána, který přesnou střelou prostřelil brankáře Justina Peterse.

V půlce baráže mají náskok Pardubice a Kladno. ‚Klobouk dolů před čtvrtou lajnou,‘ chválí Jágr

Číst článek

Domácím se ale ještě do přestávky podařilo vyrovnat zásluhou Petra Koblasy, který využil přihrávky Jana Stránského. Vyrovnaný zápas se zlomil až v polovině poslední třetiny a kladenským hrdinou byl opět Jágr, když proskočil mezi dvěma obránci a blafákem poslal svůj tým do vedení.

„Byla to taková vzpomínka pro kritiky, jak jsem to dělal před dvaceti lety,“ usmíval se Jágr po zápase. Hosté už dokázali vedení udržet a v poslední sekundě utkání ještě pečetil jejich vítězství trefou do prázdné branky Jakub Strnad.

Kladno, které drží druhé místo v barážové tabulce, tak teď má na třetí Chomutov osmibodový náskok. Jágr ale moc dobře ví, že vyráno ještě Kladenští nemají. „Máme 15 bodů a potřebujeme minimálně 21, takže nám scházejí dvě vítězství,“ řekl Jágr.

HC Dynamo Pardubice - ČEZ Motor České Budějovice 2:0

Vedoucí tým barážové tabulky šel proti otloukánkovi soutěže do vedení na začátku druhé třetiny, když se prosadil Patrik Pouiček. Domácí byli i nadále lepším týmem, opravdové gólové šance ale moc nepřicházely.

Až pět minut po druhé přestávce dodal Dynamu klid na hokejky Luboš Horký, který využil přesné nabídky Ondřeje Machaly. Domácí už vedení v pohodě udrželi a upevnily si první místo v tabulce. České Budějovice zůstávají beznadějně poslední.

7. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - Rytíři Kladno 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Koblasa (J. Stránský) - 5. Jágr (Plekanec, Zajíc), 49. Jágr (Melka, A. Lakos), 60. Strnad. Rozhodčí: Hribik, Kika - Kis, D. Klouček. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 5250 (vyprodáno).

HC Dynamo Pardubice - ČEZ Motor České Budějovice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Poulíček (P. Sýkora, Eklund), 46. L. Horký (Machala, Poulíček). Rozhodčí: Kubičík, Lacina - Bryška, Lederer. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 9185.

tat, dak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme