Jihlavský Straka začal baráž hattrickem, Dukla zvítězila nad Kladnem 4:0

Na úvod hokejové baráže o extraligu jsou úspěšnější týmy, které brání účast v elitní soutěži. Jihlava porazila Kladno 4:0, Litvínov vede nad Karlovými Vary.

Tento článek je více než rok starý.

Jihlava, Litvínov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Straka proti Kladnu vstřelil na úvod baráže hattrick

Petr Straka proti Kladnu vstřelil na úvod baráže hattrick | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

HC Dukla Jihlava – HC Rytíři Kladno 4:0

Jaromír Jágr tentokrát do zápasu nenastoupil ani na jedinou sekundu. Povinných 15 startů pro start v baráži už má, a tak pouze na střídačce Rytířů v Jihlavě radil spoluhráčům.

Hvězdy a mistři bojují o extraligu, začíná hokejová baráž

Číst článek

Domácí Dukla ale byla před pěti tisícovkami diváků celý zápas lepší, o výsledek 4:0 se nejvíc zasloužil Petr Straka, který se zaskvěl prvním hattrickem letošní baráže.

Poprvé se 25letý útočník prosadil v deváté minutě, když dostal před Cikánkem dost času na dvě dorážky, podruhé se prosadil krátce po přestávce ranou z pravého kruhu a ve 44. minutě si po jeho akci nešťastně srazil do vlastní branky Repe.

V závěru zápasu upravil skóre na konečných 4:0 po elegantní otočce okolo branky Adam Zeman a Jihlava se ve 12kolové baráži ujala vedení.

HC Verva Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 3:1

Na druhém místě je po prvním kole Litvínovská Verva, i když jen o skóre. Severočeši ve druhém zápase porazili Karlovy Vary 3:1.

Chemikům vyšel skvěle vstup do zápasu, už ve druhé minutě se v přesilové hře prosadil z pravého kruhu Viktor Hübl a náskok 1:0 udržel Litvínov až do konce nervózní první třetiny. Když po přestávce ubránili domácí další oslabení, využil zmatku v obraně Energie Tomáš Matoušek a snížil.

Pojistku přidal v čase 41:38 Peter Jánský. Slovák v sestavě Litvínova využil další hrubky Karlových Varů a po přihrávce Hübla propálil Novotného. Hosté pak už pouze snížili po dorážce Dávida Grígera.

Druhé kolo baráže se hraje v pátek. Karlovy Vary hostí Jihlavu a Kladno Litvínov.

1. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. P. Straka (Diviš), 24. P. Straka (Diviš, De la Rose), 44. P. Straka, 56. A. Zeman (Čachotský, Bryhnisveen). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Tošenovjan, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4847.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. V. Hübl (J. Mikúš, F. Lukeš), 29. Matoušek, 42. Jánský (V. Hübl) - 49. Gríger (Skuhravý). Rozhodčí: Hejduk, Kika - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:0. Diváci: 5342.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme