Kladno dělí jediná výhra od extraligy. ‚Hromadí se únava a nejdou nohy,‘ říká Jágr

Jedna výhra a Kladno je zpátky. Ve chvíli, kdy je v hokejové baráži ve hře maximálně 9 bodů, mají Středočeši na druhém postupovém místě osmibodový náskok na Chomutov. Přehnané euforii se ale na Kladně brání - v poslední době totiž navzdory výsledkům nehrají moc dobře.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr v zápase proti Ústí

Český hokejista Jaromír Jágr | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Byla ohromná chyba dostat hned při prvním střídání gól. Stalo se nám to také proti Jihlavě. Vedli jsme 3:1 a nechali jsme si dát při prvním střídání gól. Musíme si to kontrolovat,“ řekl pro Radiožurnál Jágr, který měl jasno o tom, co znamená dostat gól po 29 sekundách třetí třetiny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kladno dělí jediná výhra od extraligy. ‚Hromadí se únava,‘ říká Jágr

České Budějovice díky tomu v minulém utkání snížily na 2:3 a Jágrovi mohlo naskočit dejavu, kterak zápas předtím v Pardubicích ztratilo Kladno právě v závěrečné třetině z 3:1 po výsledku 3:5.

Jenže tentokrát to dopadlo jinak. A zatímco České Budějovice i přes snaživý výkon nemají v baráži body, Kladno je navzdory nepříliš přesvědčivé hře v posledních zápasech sbírá. A teď mu zbývá poslední krok.

Půlku zápasu nás přehrávali, říká Jágr po výhře nad Budějovicemi. Jeho Kladno je krok od postupu

Číst článek

„My to víme. Ale ono to není tak jednoduché. Hromadí se únava a nejdou nohy. Samozřejmě bychom chtěli dát góly, ale prostě to nejde,“ říká ale Jágr a přehnaný optimismus brzdí i trenér David Čermák.

„Potřebujeme získat dva body a pokusíme se je získat hned v pátek v Budějovicích. Samozřejmě nechceme nic odkládat na další zápas s Chomutovem. Pro nás to bylo blízko už teď v zápase s Pardubicemi. Vedli jsme 3:1 a říkali si, že už je to blízko. To se tak strašně rychle otočí…Vůbec nad tím nepřemýšlím. Chceme teď dva body z Budějovic,“ líčil Čermák.

Kladno si ale postup nemusí uhrát samo - radost mu můžou udělat už Pardubice, které začnou o hodinu dřív zápas s Chomutovem a pokud ho porazí, může mít Kladno radostnou cestu z jihu Čech i s debaklem.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme