Je před námi hodně práce, ví kladenští hokejisté před baráží. Soupeře si vybírat nechtějí

V sobotu se rozehraje finále první hokejové ligy mezi Vsetínem a Zlínem. Vítěz série postoupí do baráže o účast v příštím ročníku extraligy, na kterou se už skoro měsíc připravují hokejisté Kladna. Finále ale jeho hráči sledovat nechtějí.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní kladenští hokejisté po prohraném zápase s Litvínovem.

Hokejisté Kladna | Foto: Michal Sváček / MAFRA | Zdroj: Profimedia

„Ani na to nechci koukat. Uvidíme, kdo to bude, nechci si vybírat. Je to kousek od sebe, tak aspoň víme, kam pojedeme,“ říká pro Radiožurnál obránce Kladna Jiří Ticháček, který už se v duchu začíná připravovat na výjezdy k barážovým zápasům na Valašsko. A je jedno, kdo z finalistů první ligy postoupí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je před námi hodně práce, ví kladenští hokejisté před baráží. Soupeře si vybírat nechtějí

Kladno odehrálo poslední soutěžní utkání 5. března, od té doby jen trénuje. Mezi tím se v první lize odehrálo takřka celé play-off a složení finále kladenské nepřekvapilo.

„Vsetín jsem tam čekal určitě, Zlín byl zezačátku dole, ale byla otázka času, kdy se zvedne. Už aby to začalo, je to už strašně dlouhé,“ říká jeden z trenérů Kladna Miroslav Mach.

Jeho tým má aktuálně za sebou náročnou fyzickou přípravu. Herní nácviky vytlačilo z tréninků hlavně kondiční bruslení. Nic se neměnilo ani v den, kdy Rytíři nastoupili v přípravných duelech proti Kolínu a pardubickému B týmu.

Oba týmy jsou podobné, srovnává Vsetín a Zlín před finále první ligy bývalý kouč obou rivalů

Číst článek

„Teď bylo hodně bruslení a kondice, i v den zápasu jsme docela jeli bomby. Tuhle část prostě musíme absolvovat a teď už to bude asi trochu ubývat a budeme se víc soustředit na hru a na taktické pokyny. Je před námi hodně práce," popisuje obránce Ticháček.

To, že je před Kladnem hodně práce, ukázala i jeho hra v přípravných duelech. S Kolínem Rytíři nejprve prohráli 2:5, pak zvítězili těsně 4:3 a naposledy vyhráli v Pardubicích proti B týmu 6:4.

„Pořád nám chybí důraz před bránou, clonění brankáři a takové věci. Chybí nám i taková osobní zodpovědnost,“ popisuje hlavní nedostatky Kladna Miroslav Mach.

Na sehrání mají Rytíři už jen středeční duel s Pardubicemi B a pak už úvodní duel baráže. Ta začne na kladenském stadionu 16. dubna.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme