Začali jsme hrát jinak než předtím, vysvětluje Kloz skvělý pardubický vstup do baráže

Sedm roků se o záchranu nebo postup hraje v hokejové extralize systémem dvanáctikolové baráže za účasti čtyř mužstev. Ještě nikdy se ale nestalo, že by jeden z týmů předvedl tak velkolepý nástup jako letos Pardubice. Ty vyhrály v normální hrací době tři úvodní zápasy. Tentokrát v Chomutově 5:1 a mají už šestibodový náskok na třetí Kladno, které porazilo České Budějovice 2:0.

Chomutov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Pardubic slaví výhru ve východočeském derby nad Hradcem Králové

Hokejisté Pardubic. | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

To, že se Pardubicím povedlo jako vůbec prvnímu celku v historii posbírat devět bodů v úvodních třech barážových kolech, netušil ani jejich asistent trenéra Richard Král.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začali jsme hrát jinak než předtím, vysvětluje Kloz skvělý pardubický vstup do baráže

„To je skvělé,“ pousmál se Král, když se to dozvěděl. „Furt ještě chybí pět vítězství, takže je potřeba tu euforii krotit,“ dodal vzápětí.

Hokejisté Pardubic už mají devět bodů, na účast v dalším ročníku extraligy vždycky stačilo mužstvům v baráži posbírat aspoň 21 bodů. To znamená, že Východočechům by měly v následujících devíti utkáních stačit i čtyři výhry v normální hrací době.

„Ale na tohle nemůžeme koukat, nějak spekulovat, to se nevyplácí. Je to nesmysl,“ upozornil Jan Kloz, že se v kabině teď hokejisté Pardubic matematice věnovat nebudou.

Tři zápasy, tři výhry. Pardubice ovládají hokejovou baráž, poprvé slaví Kladno

Číst článek

Východočeši v úvodu baráže konkurenci drtí. Vždyť nastříleli už čtrnáct gólů, a naopak jejich brankář Ondřej Kacetl inkasoval pouze dvakrát.

„Udělala se skvělá parta, kluci táhnou za jeden provaz. Proměňujeme šance, výborně chytá brankář, takže zatím funguje vše tak, jak má,“ pochvaloval si Richard Král.

Pardubičtí hokejisté v základní části a skupině o umístění dostali dohromady 209 gólů. Během několika měsíců mizerná obrana je ale rázem v baráži jejich silnou stránkou.

„Začali jsme hrát hrozně obětavě. Týmy proti nám musí frustrovat, když padáme do střel, blokujeme, dohráváme soupeře. Začali jsme zkrátka hrát jinak než předtím,“ prohlásil pardubický hokejista Jan Kloz.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme