Liberec doma přehrál Hradec Králové a snížil stav čtvrtfinálové série, Plzeň uspěla v Olomouci

Hokejisté Liberce ve vyprodané domácí hale porazili Hradec Králové 4:2 a po dvou venkovních porážkách snížili stav čtvrtfinálové série na 1:2. Dvěma góly k libereckému vítězství přispěl útočník Marek Kvapil. Olomouc doma nestačila na Plzeň, prohrála 3:4 a její soupeř vede v sérii 2:1.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký útočník Marek Kvapil v přesilovce překonává hradeckého gólmana Patrika Rybára.

Liberecký útočník Marek Kvapil v přesilovce překonává hradeckého gólmana Patrika Rybára. | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK 4:2 (stav série 1:2)

Oba zápasy na východě Čech zvládl Hradec, byť to ani v jednom případě nebyla jednoznačná záležitost. Liberec v obou utkáních vedl, jenže poprvé nakonec prohrál v prodloužení a ve druhém případě během posledních osmi minut dostal tři góly a prohrál 1:3.  

Skóre třetího dějství čtvrtfinálové série otevřel krásnou brankou v přesilové hře domácí Marek Kvapil. Liberečtí kombinovali v útočném pásmu, až se puk dostal ke zkušenému útočníkovi, který se neukvapil a povedenou kličkou vyzrál na brankáře Rybára. V 16. minutě domácí skvěle vyřešili brejk a Jan Ordoš zvýšil na rozdíl dvou gólů. Jenže Hradec přispěchal s bleskovou odpovědí. O necelou půlminutu později nahodil Cibulskis puk na libereckou branku, kde ho pohotově tečoval Radek Smoleňák.

Šéf extraligy Řezníček: Pravidlo o počtu zápasů chrání kluby. Nebýt Jágra, nikdo si ho nevšimne

Číst článek

O chvilku později dostal pětiminutový trest za tvrdý faul liberecký útočník Petr Jelínek, který pak z trestné lavice sledoval, jak hradecký Rudolf Červený trefil tyčku. Dlouhá přesilovka se přehoupla i do začátku druhé třetiny, ale vyrovnat v ní se Hradci nepovedlo. A tak udeřilo na druhé straně. Kvapil se zmocnil puku odraženého od mantinelu, poslal ho před branku a tam pohotově vrátil Liberci dvougólové vedení Tomáš Filippi.

V poslední třetině vyprodaná liberecká hala viděla bojovný hokej bez velkých gólových šancí. Až pět minut před koncem ujeli do přečíslení domácí Ordoš s Kvapilem, které první jmenovaný vyřešil chytře - cíleně vystřelil na beton hradeckého brankáře tak, aby se od něj puk odrazil k najíždějícímu Kvapilovi, který trefou do odkryté brány přidal svůj druhý gól v zápase.

Hotovo ale ještě nebylo, dvě a půl minuty před koncem totiž chyboval liberecký brankář Will, když nahození ze středního pásma vyrazil jen před sebe a Rudolf Červený snížil na 4:2. Vzápětí mohl ještě víc utkání zdramatizovat Smoleňák, ale jeden z bránících hráčů mu před odkrytou klecí přesekl hůl, za což dostali hosté k dispozici poslední přesilovou hru. Tu si ještě vylepšili odvoláním brankáře, ale Liberec všechny hradecké útoky ustál a uhájil vítězství 4:2.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:4 (stav série 1:2)

Plzeň šla do čtvrtfinále proti Olomouci jako jasný favorit, ale hned v prvním domácím utkání se nechala zaskočit a prohrála po samostatných nájezdech. Na druhý pokus už ale plzeňští hokejisté uspěli, a tak se série stěhovala do Olomouce za vyrovnaného stavu.

V obou zápasech na západě Čech šla do vedení Olomouc, tentokrát se ovšem jako první prosadila Plzeň. Ještě předtím ale domácí Strapáč vyrazil plexisklo s Hollwegem a hra se na chvíli přerušila, než pořadatelé sklo vyměnili. Pak se do útočného pásma vřítil Tomáš Mertl, napřáhl a s pomocí teče jednoho z bránících hráčů propálil gólmana Konráda.

 O necelou minutu později už bylo srovnáno a zase v tom byla teč. Střela Petra Strapáče trefila blokujícího obránce a ideálním obloučkem zapadla za bezmocného Svobodu. Ostřížek pak plzeňského brankáře překonal podruhé, ale rozhodčí jeho gól kvůli hře vysokou holí neuznali.

Ve druhé části utekli hosté během dvou minut do dvoubrankového vedení. Nejdřív Ryan Hollweg tečoval Kindlovo nahození a na 3:1 z pohledu hostů zvýšil z úniku Milan Gulaš. Ještě do druhé přestávky ale bylo srovnáno. Nejprve si Zbyněk Irgl najel na přihrávku přes celé hřiště a vykoupal brankáře Svobodu a necelou minutu před sirénou dal gól na 3:3 David Ostřížek.

V polovině poslední části poslal Plzeň do rozhodujícího vedení Michal Moravčík, který nekompromisně napálil odražený puk do olomoucké branky. Domácí se pak tlačili za vyrovnáním, ale marně. Plzeň tak vyhrála v Olomouci 4:3 a vede v sérii 2:1 na zápasy.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápasy:

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
11. M. Kvapil (Bakoš, Filippi), 16. Ordoš (Pyrochta, Redenbach), 22. Filippi (M. Kvapil, Pyrochta), 55. M. Kvapil (Bakoš) - 16. Smoleňák (Cibulskis), 58. Červený (Berger, Koukal). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hradil - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:4, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Strapáč (Irgl), 31. Irgl (Staněk, Konrád), 40. Ostřížek - 10. Mertl (Moravčík), 26. Hollweg (J. Kindl, T. Kubalík), 28. Gulaš (Moravčík, Mertl), 52. Moravčík (Kracík, Kadlec). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Tošenovjan, Zíka. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme