Hokejová Olomouc doma porazila Plzeň 4:1 a vynutila si sedmý zápas

Hokejisté Olomouce zvítězili v šestém čtvrtfinále extraligy doma nad Plzní 4:1 a vyrovnali stav série na 3:3. Vynutili si tak rozhodující sedmý zápas, který se bude hrát v sobotu od 17.00 v Plzni.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc (Aktualizováno: 11:09 29. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Olomouce hostili Plzeň

Hokejisté Olomouce hostili Plzeň | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Hosty sice dostal ve 27. minutě do vedení Václav Nedorost, ale Hanáci ještě ve druhé třetině stav otočili díky gólům Lukáše Nahodila a Františka Skladaného. V závěrečném dějství zpečetili výsledek Jan Švrček a při power play Zbyněk Irgl.

V úvodu se dostal do dvou nadějných situací hostují Pour, ale jinak se hrálo dlouho bez šancí. V šesté minutě se málem prosadil do úniku olomoucký Nahodil, ale Čerešňák jej stihl zastavit. Hosté se pak ubránili i při dvou oslabeních po trestech Čerešňáka a Stacha. Při vyloučení domácího Škůrka už diváci viděli velké šance na obou stranách.

Liberec poslal do semifinále šťastný odraz. ‚Je jedno, jaký je to gól,‘ ví boleslavský Vondrka

Číst článek

Nejdříve se v oslabení krásně dostal přes Allena Strapáč, ale při zakončení ztroskotal na Frodlově pravém betonu. Na druhé straně nejdříve Konrád vyrazil Němcovu střelu a po Kracíkově pokusu mu pomohla levá tyč.

Už při plném počtu hráčů na ledě se dostal před Frodla Ostřížek, ale plzeňský gólman opět zasáhl. Při další šanci Hanáků nestačil zakončit bekhendem Holec a dostal se mimo střelecký úhel. Sám před Frodlem neuspěl ani Jergl.

V úvodu druhého dějství nepokořil gólmanů hostů z dorážky ani Dujsík. Ve 27. minutě se při vyloučení domácího kapitána Vyrůbalíka radovali z vedení Západočeši. Čerešňákovu střelu od modré čáry tečoval ze vzduchu Nedorost. Odpovědět mohl tečí Káňovy přihrávky Dujsík.

Olomouc se dočkala vyrovnání ve 34. minutě rovněž v početní výhodě při Kracíkově pobytu na trestné lavici. Před Frodlem zakončoval Nahodil a Eberle při snaze odpálit mu puk pomohl nešťastně ke gólu.

Přesně za čtyři minuty otočil stav Skladaný, který se u zadního mantinelu uvolnil přes Jonese, vybruslil na pravý kruh a trefil přesně bližší horní roh Frodlovy branky. Pro slovenského útočníka to byl v šestém utkání v sérii první bod a teprve třetí gól v sezoně.

Ve 43. minutě unikli Hanáci do dvoubrankového náskoku. Švrček se dostal do přečíslení dvou na jednoho s Holcem a vyřešil situaci samostatně bombou z levého kruhu přesně k protější tyči. Pro olomouckého beka to byl také premiérový bod v letošním play off a druhý přesný zásah v ročníku.

Třinec porazil Vítkovice na jejich ledě 5:2 a je v semifinále. Uspěli také hokejisté Liberce

Číst článek

„Každý z hráčů musí přinést něco, aby bylo mužstvo úspěšné. Je úplně jedno, kdo dá góly, jestli Zbyněk Irgl tři nebo Šverk (Jan Švrček) tři. My potřebujeme góly dávat, a když je dáme, tak dokážeme podat sebevědomý a zodpovědný výkon, který nám slušný, který umíme,“ řekl po zápase trenér Olomouce Zdeněk Moták.

Domácí pak po vyloučeních Kováře a Allena hráli 40 sekund v pěti proti třech, ale Plzeň odolala. Olomouc si náskok do konce utkání pohlídala. Západočeši se neprosadili ani při Kolouchově trestu.

Plzeňský kouč Čihák sáhl už necelých pět minut před koncem k power play a při ní měl velkou šanci snížit Straka, ale za Konráda puk neprotlačil. Na druhé straně plzeňští hráči zmařili příležitost Lašovi. Olomoucký gólman si poradil ještě s Allenovou ránou a 151 sekund před koncem trefil prázdnou branku Irgl, který se prosadil také poprvé v sérii.

„Se vší úctou k nim si myslím, že my jsme jako hokejisti lépe technicky vybavení, ale oni to opravdu hrají srdíčkem a týmově. To je zdobí celou sezonu a už i několik sezon. Výborně bruslí, zblokují neskutečné množství střel…,“ vypočítávala po zápase jedna z opor Plzně Vojtěch Němec.

Na útočníka Západočechů navázal kouč Hanáků Zdeněk Moták: „Předvedli jsme náš nejlepší výkon v play-off a rádi bychom na něj v sobotu navázali.“ Jak naložit s posledním zápasem této série má jasno i útočník Olomouce František Skladaný: „Myslím, že je potřeba si ten zápas užít, protože takováto série je skvělá. Co bude, uvidíme,“

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 34. Nahodil (J. Knotek, Jergl), 38. Skladaný (Ondrušek), 43. Švrček (J. Káňa II), 58. Irgl (Strapáč) - 27. V. Nedorost (Čerešňák, Jan Kovář). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:5, navíc Kolouch (Olomouc) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 3:3.

min, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme