Jde to i bez diváků. Ve čtvrtfinále hokejového play-off nebývale dominují domácí týmy

Osm zápasů, osm výher domácích celků. Taková je statistika úvodních dvou duelů všech čtvrtfinálových sérií play-off hokejové extraligy. To se dosud v české nejvyšší soutěži nikdy v minulosti nestalo.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Jan Šír z Liberce, brankář Miroslav Svoboda z Vítkovic a Patrik Koch z Vítkovic

Zleva Jan Šír z Liberce, brankář Miroslav Svoboda z Vítkovic a Patrik Koch z Vítkovic | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Je to trochu kuriózní. Nejsou tu diváci, takže atmosféra při domácím utkání nehraje roli. Možná je to cestováním, ale těžko říct,“ snažil pro Radiožurnál najít důvod stoprocentní úspěšnosti domácích útočník Sparty Roman Horák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úvod extraligového play-off patřil domácím týmům. Více v příspěvku Petra Kadeřábka

Může to mít ale ještě jedno vysvětlení. To, že nemohou kvůli pandemii koronaviru na stadiony diváci, může znamenat menší tlak na domácí týmy.

„Diváci chybí, tak je možné, že tlak není takový. Je to komornější a může to být pro některé týmy úleva,“ krčil rameny trenér Sparty Josef Jandač.

Historie domácí soutěže už ale takovou situaci pamatuje. To bylo ale ještě v sezoně 1992/1993, kdy v tehdejší československé nejvyšší soutěži uspěly v obou zápasech doma Litvínov, Sparta, Trenčín i Vítkovice. Od té doby poprvé až letos.

„Na to asi není odpověď. Třeba Hradec Králové vedl v Liberci 3:0 a prohrál 4:3. Celkově bych ale řekl, že bez diváků je to smutné. V play-off obzvlášť, když slyšíte, jak se odráží puk od mantinelů. Radši bych slyšel ‚taková, taková‘ Olomouc než tohle ticho,“ posteskl si trenér Olomouce Zdeněk Moták.

Výsledky čtvrtinále play-off hokejové extraligy

  • Mladá Boleslav - Pardubice 2:0, Mladá Boleslav - Pardubice 5:0.
  • Liberec - Hradec Králové 4:3 v prodl., Liberec - Hradec Králové 3:0.
  • Třinec - Brno 5:0, Třinec - Brno 7:2.
  • Sparta Praha - Olomouc 3:1, Sparta Praha - Olomouc 2:0.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme