Sparta ve druhém finálovém utkání vyzrála na Třinec a srovnala stav série. Výhru 2:1 režíroval Řepík

Hokejisté Sparty vyhráli v druhém finálovém utkání play-off extraligy 2:1 v Třinci a vyrovnali tak stav série na 1:1. Hráčem utkání se stal Michal Řepík, který ve vstřelil úvodní gól a na druhý si připsal asistenci. V závěru dokázal jen snížit Erik Hrňa. Oceláři poprvé v letošní sezoně play-off prohráli. Série se nyní přesouvá do Prahy, další zápasy se odehrají v pátek 22. dubna a v sobotu 23. dubna.

Tento článek je více než rok starý.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Sparty se radují z gólu

Hokejisté Sparty se radují z gólu | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Trenér domácích Václav Varaďa byl po úvodním zápase spokojený a pochvaloval si hlavně příkladnou třetí třetinu, ve které Oceláři vstřelili všechny své góly. I proto na rozdíl od Josefa Jandače neudělal v týmu změnu, sparťanský kouč posunul do první útočné formace Vladimíra Sobotku a Miroslava Formana.

České hokejistky povede Kanaďanka MacLeodová, bude první ženskou trenérkou národního týmu

Číst článek

Zatímco v úvodním utkání tahal Třinec za kratší konec provazu, nyní vstoupil do první třetiny s větším klidem. První velkou šanci viděla zaplněná Werk Arena až v 7. minutě, kdy hostující brankář Julius Hudáček zvládl zasáhnout proti zakončení Arona Chmielewského a i následné dorážce Petra Vrány.

Sparta se ale probrala a od 15. minuty byla lepším týmem. Pět vteřin před první sirénou mohla jít do vedení, domácí brankář Ondřej Kacetl s trochou štěstí lapil nepříjemně tečovaný kotouč, který od modré vyslal David Němeček.

Druhá třetina opatrností připomínala tu první, na straně Sparty ale padla první vyloučení. Třinec si však s oběma početními převahami nedokázal poradit, naopak mohl inkasovat. Roman Horák a Michal Moravčík nejdříve nevyužili situaci dva na jednoho, v dalším vlastním oslabení poté opět spálil obrovskou příležitost druhý jmenovaný.

Nakonec se ale Pražané proti nevýraznému Třinci dočkali. Miroslav Forman ve 33. minutě vymyslel fantastickou přihrávku zpoza brány a volný Michael Řepík sice nejdřív nastřelil gólmana, po dorážce z téměř nulového úhlu ale šel slavit - 0:1.

A v kotli Sparty mohlo být veseleji, Kacetl proti zakončení Horáka do téměř prázdné brány předvedl jeden ze zákroků sezony. Třinec tak šel stejně jako v prvním utkání po čtyřiceti minutách do šatny s gólovým mankem.

Žádný třinecký gólový uragán se ale neopakoval. Sparta pečlivě bránila a Oceláři se k šanci dostali až ve vlastním oslabení - únik Patrika Hrehorčáka však gólem neskončil, Hudáček zasáhl instinktivně betonem. Na druhé straně zvládl situaci tváří tvář s Erikem Thorellem výborný Kacetl.

Brzy poté, co za Hudáčkem zazvonilo břevno, ale rozhodující gól vstřelila Sparta. Řepík unikl do protiútoku, protáhl se kolem obránce a jeho střelu do brány nakonec dorazil Tomáš Pavelka - 0:2.

Oceláři neměli na výběr, Kacetl šel z brány a hokejisté v červeném se nastěhovali do útočné třetiny. Po vyloučení Sobotky navíc dostali možnost hrát v šesti proti čtyřem, kterou rychle využili. Erik Hrňa se prosadil z pozice u pravého kruhu pouhou minutu a půl před koncem - 1:2.

Branka ale padla příliš pozdě, domácí už vyrovnat nedokázali a poprvé v letošní sezoně play-off padli. Sparta naopak proti svému neoblíbenému soupeři přerušila sérii osmi porážek. Do Prahy se tak budou v pátek přesouvat za nerozhodného stavu série.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 59. Hrňa (Nestrašil, M. Růžička) - 33. Řepík (Forman, Polášek), 54. T. Pavelka (Řepík). Rozhodčí: Pešína, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme